Varškiniai rabarbarų sausainiai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Varškiniai rabarbarų sausainiai
Varškiniai rabarbarų sausainiai
Varškiniai rabarbarų sausainiai
Autorius apie receptą: Minkšti, kvapnūs rabarbarų sausainukai su traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi. Varškė suteikia sausainiams minkštumo, o rabarbarai - puikaus skonio balanso. Beje, Minkšti, kvapnūs rabarbarų sausainukai su traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi. Varškė suteikia sausainiams minkštumo, o rabarbarai - puikaus skonio balanso. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
180 gramų varškės 9%
3 vienetai rabarbarų
140 gramų miltų
80 gramų sviesto
80 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 vienetas kiaušinių (arba šiek tiek pieno)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėti varškę, trečdalį cukraus ir kubeliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą. Šakute arba mediniu šaukštu viską gerai ištrinti.
2.
Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Pirmiausia išmaišyti šaukštu, kad miltai tolygiai pasiskirstytų, o tada rankomis išminkyti tešlą, kad būtų vientisa. Bet neminkykite per ilgai, nes sviestas ims tirpti ir tešla lips prie rankų.
3.
Tešlą suspausti į kamuolį, tada kamuolį suploti į plokščią diską ir padėti į šalytuvą 15-20 minučių.
4.
Likusį cukrų sumaišyti su cinamonu. Rabarbarus nulupti ir supjaustyti daugmaž 6 cm ilgio griežinėliais. Kiaušinį lengvai paplakti.
5.
Atšalusią tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočioti į 2-3 mm storio lakštą. Jį supjaustyti stačiakampiais.
6.
Kiekvieną rabarbaro gabalėlį apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje ir įsukti į tešlos stačiakampį. Tešlos sujungimą užspaudyti šakute, kad kepant neišsivyniotų.
7.
Kiekvieną sausainį aptepti kiaušinio plakiniu ir apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarp sausainių bent į 5 cm tarpelius, nes kepdami jie kils.
8.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol gražiai paruduos.
Patarimai:
Mano naudoti rabarbarai buvo gana jauni ir ploni. Jeigu naudotumėte storu rabarbarus, juos dar perpjaukite išilgai, kad sausainių įdaras nebūtų labai storas.
Mano naudota varškė buvo iš kvadratinių pakelių ir gana drėgna. Jeigu naudotumėte sausesnę varškę, miltų gali reikėti šiek tiek mažiau. Jų kiekį žiūrėkite pagal tešlą - ji neturi būti kieta, bet ir neturėtų labai lipti prie rankų minkant.
Vietoje kiaušinio sausainių aptepimui galima naudoti ir tiesiog pieną, nes čia tereikia trupučio drėgmės, kad cukrus priliptų.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Rita
2022-05-29 16:34
Į nuotrauką panašūs nesigavo, skanūs kam patinka rūgštelė ATSAKYTI
Simona
2022-05-30 09:55
O kas būtent nesigavo? Jei nelaikė formos, gali būt, kad miltų mažokai buvo. ATSAKYTI
Augustė
2020-06-12 12:41
Labai labai skanu, tik gan rūgštoka. ATSAKYTI
Vanda
2019-05-23 11:15
Super sausainiai, aciu ATSAKYTI
Deimante
2019-05-18 22:42
Kitasyk darysiu is dvigubos normos, nes seimyna nuslave, man vienas liko paragavimui :) Skanus labai, traski plutele is cukraus tampa ir cinamonas labai tinka ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital