Pyragas su rūgštynėmis

AUTORIUS:
Almilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Pyragas su rūgštynėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 ml pieno
2 šaukšteliai sausų mielių
80 g cukraus
0,3 šaukštelis druskos
100 g margarino VILNIUS kepiniams
1 kiaušinis
1 šaukštelis citrinos žievelės
500 - 520 g miltų
Įdarui:
300 – 350 g šviežių rūgštynių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mielės ištirpinamos su šiltu pienu bei cukrumi. Supilamas tirpinas margarinas, įmušamas kiaušinis, beriama druskos, citrinų žievelės bei miltai. Minkoma tešla, tokia, kuri neliptų prie rankų. Paliekama šiltoje vietoje padvigubėti. Rūgštynes nuplauname, nusausiname ir susmulkiname. Kai tešla pakilusi, ją perminkome. Padaliname į dvi dalis, kurių viena šiek tiek didesnė, iškočiojame ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Dedame rūgštynes ir apibarstome cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Iškočiojame kitą tešlos dalį ir dedame ant pyrago, šonus užlankstome. Viršų šiek tiek įpjaustome, kad išeitų garai ir aptepame kiaušinio plakiniu. Paliekame pastovėti 10 – 15 minučių. Kepame 210 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusį pyragą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame atvėsti.
AUTORIUS: Almilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital