Pyragas su aguonomis

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Pyragas su aguonomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g miltų
0,7 stiklinės pieno
2 - 3 tryniai (arba kaiušiniai, pagal pasirinkimą)
90 g cukraus
30 g sviesto
20 g mielių
citrinos žievelė
3 g druskos
200 g aguonų
150 g cukraus
kiaušinis patepimui
30 g migdolų
žiupsnelis vanilinio cukraus
20 g apelsinų cukatų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną truputį pašildyti, supilti į dubenėlį, kuriame bus maišoma tešla. Mieles sutrupinti į stiklinę, įberti šaukštelį cukraus ir trinti, kol jos pasidarys skystos. Tada šitą tyrelę supilti į pieną (jis turėtų būti kambario temperatūros), kartu suberti 1/3 miltų ir tešlą išmaišyti. Paviršių storai apiberti miltais, indą uždengti rankšluostėliu ir pastatyti šiltai. Taip tešla turi rūgti 3-4 valandas. Tada tešlą reikia išplakti, ištrinti visus grumstelius, suberti likusius miltus, su druska arba cukrumi ištrintą trynį ir minkyti, kol nebelips prie pirštų. Jei dėsite ne trynius, o visus kiaušinius, atsiminkite, kad baltymus atskirai reikia išplakti iki purumo ir įmaišyti į tešlą. Prieš baigiant minkyti reikia sukrėsti išsuktą sviestą. Taip paruoštą tešlą reikia aptepti aliejumi ir palikti pakilti antrą kartą. Po 2 valandų tešlą dar kartą išminkyti. Aguonas nuplauti, išbrinkinti karštame vandenyje, nusunkti ir kelis kartus sumalti. Migdolus nulupti ir smulkiai sukapoti. Trynį ištrinti su dalimi cukraus, baltymą suplakti. Aguonas, likusį cukrų, trynį, baltymą ir prieskonius (migdolus, cukatus ir kt.) sumaišyti. Iš tešlos iškočioti centimetro storio lakštą ir viršų aptepti gautu įdaru paliekant iš kraštų 1 cm storiaus neteptas juosteles. Atsargiai susukti vyniotinį, uždengti rankšluostėliu ir duoti dar kartą pakilti, tada aptepti kiaušiniu ir kepti 40-50 min.
AUTORIUS: Valerija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Sarune
2011-02-24 13:40
mmmmm AGUONOS :) ATSAKYTI
Ela
2011-02-24 12:59
būtinai reikės išbandyti... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital