Kambario temperatūros sviestą plakame su cukrumi iki baltos, purios masės. Beplakant įmušam po vieną kiaušinį ir plona srovele supilam vandenį. Tada į tešlą sukratom persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai išminkom, nereikia perminkyti. Tešlą dalijame pusiau ir vieną gabalą iškočiojam apie 0,5-1 cm storio, subadome šakute ir apkepam 180 laipsnių orkaitėj apie 12 minučių.
Kol kepa pasiruošiam varškę įdarui (sumaišome su kiaušiniais ir cukrumi). Apkepusį lakštą atvėsinam ištraukę iš orkaitės. Ant atvėsusio lakšto tepam sluoksnelį uogienės, dedam varškės masę ir galiausiai užklojam iškočiotu likusios tešlos lakštu. Pyrago viršų galima aptepti kiaušinio plakiniu. Tuomet šaunam orkaitėn ir kepam 40 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Jei varškė ar uogienė skystoka,tai galima įdėti truputėlį miltų.