Autorius apie receptą:
Kai vaikučių mažų namuose nėra, tai ir blynelius kepu gana retai. Šaldytuve turėjau kefyro, tai nusprendžiau prikepti mažų blynelių. Dabar pats metas uogų, tai valgyti
Kai vaikučių mažų namuose nėra, tai ir blynelius kepu gana retai. Šaldytuve turėjau kefyro, tai nusprendžiau prikepti mažų blynelių. Dabar pats metas uogų, tai valgyti galite su jomis, grietine ir kuom tik širdis geidžia, net ir vieni, be nieko blyneliai labai gardūs. O kepasi jie labai greitai, tai greitus pusryčius ar vakarienę pagaminsite akimirksniu. O dabar skubu surašyti receptuką, gal norėsite šią niurią dieną blynelių išsikepti čia ir dabar.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų
kefyro
280 gramų
kvietinių miltų
1 vienetas
kiaušinių
2 šaukštai
cukraus
(apytikriai)
0.5 šaukštelio
sodos
1 žiupsnelis
druskos
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį supilti kefyrą, suberti sodą, įmušti kiaušinį, įberti cukraus, druskos ir suberti miltus. Viską gerai išmaišyti. Masė turi būti tiršta.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti 1 - 2 šaukštus tešlos ir kepti blynelius vis pavartant iki kol iškeps. Kepdami blyneliai labai išsipučia, vėliau kiek sukrenta.
Patarimai:
•
Jei mėgstate, galima į blynelių tešlą įberti razinų ar net šviežių uogų.