Purus ir kremiškas varškės apkepas

AUTORIUS:
Aurimėlio virtuvė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Purus ir kremiškas varškės apkepas
Purus ir kremiškas varškės apkepas
Purus ir kremiškas varškės apkepas
Purus ir kremiškas varškės apkepas
Autorius apie receptą: Pats tobuliausias varškės apkepas iš visų, kuriuos teko kepti. Pavyksta jis labai purus, šiek tiek kreminis! Beje, į apkepo masę galite įtarkuoti citrinos žievelės, tai Pats tobuliausias varškės apkepas iš visų, kuriuos teko kepti. Pavyksta jis labai purus, šiek tiek kreminis! Beje, į apkepo masę galite įtarkuoti citrinos žievelės, tai suteiks aromato ir lengvo citrinos poskonio. (...daugiau) Aurimėlio virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai kiaušinių
750 gramų varškės 9% (sausesnės)
250 gramų maskarponės sūrio
180 gramų manų kruopų
150 gramų cukraus
100 gramų sviesto
100 gramų pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškė pertrinti per sietelį į dubenį.
2.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Tuomet vieną trynį atidėti apkepo aptepimui.
3.
Į dubenėlį berti manų kruopas, užpilti pienu ir pabrinkinti 5 minutes.
4.
Sviestą ištirpinti ir supilti ant išbrinkusių manų kruopų.
5.
Į dubenį su baltymais berti žiupsnelį druskos ir išplakti iki standumo.
6.
Į dubenį s tryniais berti cukrų ir vanilinį cukrų. Plakti iki kol masė taps balta, puri.
7.
Į dubenį su pertrinta varške dėti maskarponę, išbrinkintas manų kruopas, kiaušinių trynius, viską gerai išmaišyti. Į masę atsargiai ir dalimis įmaišyti kiaušinių baltymus.
8.
Kepimo formos (naudojau 22 cm skersmens) dugną ištiesti kepimo popieriumi ir aptepti sviestu. Tuomet sudėti paruoštą masę, o jo viršų aptepti išplaktu kiaušinio tryniu.
9.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Kepant apkepas gerokai iškyla virš kepimo formos, bet neišsigąskite, vėsdamas truputį sumažės.
10.
Iškepusį apkepą palikti orkaitėje dar 15 minučių ir tada patiekti.
Patarimai:
Varškę geriau rinktis sausesnę, nes pakeliuose esanti varškė yra šlapia ir apkepas nebūna toks purus, lengvas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital