Puikusis obuolių ir varškės pyragas pagal Aliną

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške
Autorius apie receptą: Labai gerai subalansuoti skoniai, viskas susipina, persipina ir vienas kitą papildo. Lengvas, todėl gan greitai dingsta nuo stalo. Taip, jis ne iš greitųjų (dėl mielinės Labai gerai subalansuoti skoniai, viskas susipina, persipina ir vienas kitą papildo. Lengvas, todėl gan greitai dingsta nuo stalo. Taip, jis ne iš greitųjų (dėl mielinės tešlos), bet truputį pasistengti tikrai verta. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
1.5 stiklinės miltų
0.5 stiklinės kefyro
90 gramų sviesto (ištirpintas ir atvėsintas)
1 vienetas kiaušinių
1/4 stiklinės cukraus
2 ir 1/4 šaukštelio mielių
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 vienetai obuolių (nulupti ir supjaustyti)
90 gramų marcipanų masės
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas miltų
1 šaukštas rudojo cukraus
Varškės kremui:
230 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
1/3 stiklinės cukraus
0.5 šaukštelio vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: sumaišykite 1 stiklinę miltų su cukrumi, druska ir mielėmis dubenyje. Sumaišykite sviestą su tryniu, o kefyrą - su baltymu ir tada sumaišykite abu mišinius tarpusavyje. Įpilkite drėgnus ingredientus į dubenį su miltais ir išmaišykite.
2.
Įdėkite tešlą į virtuvės kombainą ir minkykite apie 7 minutes, kol tešla taps "šilkine". Tešla bus lipni, bet ne bėganti, todėl stebėkite tešlą kai ją minkysite ir, jei reikia, įberkite dar miltų (iš rezervinių - 1/2 stiklinės).
3.
Įdėkite tešlą į dubenį, sandariai (su dangčiu) uždarykite ir palikite 1 val .pakilti šiltoje vietoje. Jei kildinate tešlą sandariai uždarytą, tai nebūtina laukti kol ji padvigubės (fermentacija vyksta daug greičiau).
4.
Ruošiame obuolių įdarą: dubenyje sumaišykite visus ingredientus, uždarykite dangčiu ir keletą kartų pakratykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytu.
5.
Ruošiame varškės įdarą: visus ingredientus įdėkite į virtuvės kombainą ir malkite iki vientisos masės. Marcipano masę labai plonai supjaustykite lapeliais/griežinėliais.
6.
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išklokite kepimo popieriumi 23 cm skermens apvalią kepimo formą.
7.
Patepkite rankas aliejumi (kad tešla ne taip liptų) ir įdėkite tešlą į kepimo formą. Paskirstykite ją tolygiai ir padarykite aukštesnius kraštus (suformuokite bortelius / sieneles kaip tarto). Ant viršaus išdėliokite obuolius ir ant jų tolygiai paskirstykite marcipano lapus/griežinėlius. Ant viršaus įdėkite ir tolygiai paskirstykite varškės įdarą, tik atsargiai, kad įdarai "neišliptų" už tešlos sienelės. Uždenkite maistinė plėvele ir palikite pakilti 20 minučių.
8.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo formos. Atvėsinkite ant grotelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Vitalija
2016-09-26 12:32
Nu tobulas pyragas. Pyragų pyragas tikrai, kepiau savaitgalį ir šeimyna jau puola, kad vėl kepčiau :-D Tik nedėjau marcipanų masės, nes neturėjau, o vietoje jos apibėriau obuolius migdolų drožlių pora sauju. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital