Prancūziški plikyti pyragaičiai "Profiterolės" su vaniliniu kremu ir traškiu viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Plikyti pyragaičiai sausainiai su kremu Profiterolės
Plikyti pyragaičiai sausainiai su kremu Profiterolės
Plikyti pyragaičiai sausainiai su kremu Profiterolės
Plikyti pyragaičiai sausainiai su kremu Profiterolės
Plikyti pyragaičiai sausainiai su kremu Profiterolės
Autorius apie receptą: Šįkart lenkiu galvą plikytai prancūziškai tešlai žaviu pavadinimu - choux. Švelnus orinis tuščiaviduris kepinukas, kurį galima pripildyti saldžiu kremu ir akimirksniu Šįkart lenkiu galvą plikytai prancūziškai tešlai žaviu pavadinimu - choux. Švelnus orinis tuščiaviduris kepinukas, kurį galima pripildyti saldžiu kremu ir akimirksniu sušlamšti. Lėtai pasimėgauti nepavyks, kol nebūsite sušveitę nors kelių profiterolių. Traškios plutelės, vadinamos craquelin, dėka, šios profiterolės tapo dar skanesnės. Plutelė pridavė traškios tekstūros ir lengvo saldumo. Jeigu planuojate profiterolių nepildyti kremu, siūlau nedidinti ir cukraus kiekio tešloje, nes saldumo užteks iš craquelin plutelės. Šias profiteroles gaminau naudodama klasikinius choux plikytos tešlos bei craquelin receptus. Tuomet kepinius pripildžiau vaniliniu kremu. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
1 stiklinė vandens
1 stiklinė miltų
4 vienetai kiaušinių
110 gramų sviesto
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Craquelin masei:
50 gramų rudojo lipnaus cukraus
50 gramų miltų
42 gramai sviesto (kambario temperatūros)
Kremui:
2 stiklinės pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
1/3 stiklinės cukraus
1/5 stiklinės kukurūzų krakmolo
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus (arba vanilės sėklų)
1/10 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jums reikės dviejų kepimo popieriumi išklotų skardų, kočėlo, nedidelių apvalių sausainių formelių ir konditerinio maišelio su siauru antgaliu kremui įpurkšti. Matavimui naudojama 250ml stiklinė.
2.
Pasiruoškite kremą: vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinių trynius, tuomet palaipsniui įmaišykite pieną. Vidutinio dydžio puode storu dugnu sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų arba vanilės sėklas, kukurūzų krakmolą ir druską. Lėtai įpilkite šiek tiek pieno masės ir išmaišykite į vientisą masę. Palaipsniui supilkite likusią pieno masę viską gerai sumaišydami. Kaitinkite ant vidutinės-žemos ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol masė sutirštės ir pradės virti (matysis iš apačios besiveržiantys nedideli oro burbuliukai), apie 10 - 20 minučių. Pavirkite vieną minutę, tuomet nukelkite nuo karščio.
3.
Leiskite kremui atvėsti, vis pamaišydami, kad ant viršaus nesusiformuotų plėvelė. Taip pat galite paskatinti vėsimą: įdėkite puodą su kremu į didesnį dubenį su lediniu vandeniu, kas kelias minutes vis pamaišykite. Prispauskite plastikinę plėvelę ant kremo viršaus ir dėkite indą su kremu į šaldytuvą. Šaldykite kol visiškai atvės, bent valandą.
4.
Pasiruoškite Craquelin tešlą: dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi iki vientisos masės. Tuomet suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite, kad gautumėte ploną sluoksnį. Tešlą padėkite ant kepimo skardos ar kitokio kieto paviršiaus ir kiškite į šaldymo kamerą.
5.
Pasiruoškite plikytą tešlą. Puode ant didelės ugnies įkaitinkite vandenį, sviestą, cukrų bei druską iki virimo. Sumažinkite karštį iki vidutinio, supilkite miltus ir staigiai maišykite. Miltai greitai sutrauks vandenį ir tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nesustodami maišykite, kad miltai išgarintų dalį vandens, apie minutę ar kelias minutes. Masę dėkite į stacionaraus mikserio dubenį arba į dubenį rankiniam mikseriui. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplanakt masę. Plikytą tešlą dabar jau galima kepti.
6.
Dėkite šaukšteliu arba įspauskite konditeriniu maišeliu masę ant skardos, formuodami nedidelius apskritimus (sudrėkintu pirštu nuspauskite tešlos viršūnėles, kad šios nesudegtų – šiuo atveju viršūnėles nuspausime su craquelin tešlos apskritimais). Iš šaldymo kameros ištraukite craquelin tešlą ir palaukite kelias minutes kol atšils tiek, kad galėtumėte sausainių formelėmis išpjauti apskritimus. Išpjaukite apskritimus tokio paties skersmens, kaip ir jūsų plikytos tešlos rutuliukai ir dėkite ant viršaus.
7.
Kepkite karštoje orkaitėje 220°C/425°F 10 minučių ir dar apie 30 minučių sumažinę karštį iki 180°C/350ºF. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios, nenaudokite vėjo funkcijos. Neatidarykite orkaitės durų, kol kepa plikytos tešlos pyragaičiai. Viršutinėje skardoje esantys pyragaičiai man iškepė greičiau nei esantys apatinėje skradoje.
8.
Atidarykite orkaitės duris, kad pyragėliai šiek tiek atvėstų ir po kelių minučių, išėmę iš orkaitės, perkelkite ant grotelių atvėsti.
9.
Atvėsusius pyragaičius galite pripildyti kremu, pradūrę skylutę apačioje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
rasa
2023-03-02 00:05
kiek yra gramu jusu stikline ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital