Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 g miltų
50 g margarino VILNIUS kepiniams
125 ml vandens
2 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos
Grietinėlė 36%
Cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margarinas ištirpinamas verdančiame vandenyje ant silpnos ugnies. Į masę išsijojami miltai ir masė atsargiai maišoma, kol atlimpa nuo sienelių. Tada masė nuimama nuo ugnies. Paliekama atvėsti (maždaug 5 min). Kiaušiniai išplakami su druska ir įmaišomi į tešlą. Tada šaukšto ar švirkšto pagalba formuojami sausainukai, tarp kurių paliekama vietos maždaug 4 cm.
Kepama 35 – 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C laipsnių.
Patarimas: neatidarinėkite orkaitės, nes kitaip subliukš.
Galima į iškepusius sausainius įdėti kremo padaryti iš grietinėlės ir cukraus pudros.