Plikyti pyragėliai su kremu ir traškiu viršumi "Choux au Craquelin"

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Plikyti pyragėliai su kremu Choux au Craquelin
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Plikyti pyragėliai su kremu Choux au Craquelin
Plikyti pyragėliai su kremu Choux au Craquelin
Autorius apie receptą: Šie puikūs prancūziški pyragėliai yra tikras meno kūrinys, kurį gali padaryti kiekvienas, nes tai tikrai nesudėtinga. Subtili išvaizda, traškus viršus, vanilinis plikyto Šie puikūs prancūziški pyragėliai yra tikras meno kūrinys, kurį gali padaryti kiekvienas, nes tai tikrai nesudėtinga. Subtili išvaizda, traškus viršus, vanilinis plikyto kremo įdaras - tiesiog burnoje sutirpstantis palaimos debesėlis, ne kitaio. Būtent tokie desertai yra skirti akimirkoms, kai norisi pasimėgauti kiekviena gyvenimo smulkmena - tobulu desertu prie kavos ar arbatos puodelio su artimaisiais ar pabuvimui tik su savimi. Nenuostabu kodėl, šie pyragėliai tapo vienu iš pasaulyje mėgstamiausių prancūziškos konditerijos gaminių! O geriausia, kad šį gardumyną nesudėtingai paruošite savo namų virtuvėje iš visiškai paprastų ingredientų. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
235 gramai vandens
130 gramų kvietinių miltų (naudojau aukščiausios rūšies 550D)
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros, M dydžio)
85 gramai sviesto (kambario temperatūros)
10 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
110 gramų rudojo cukraus
110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
110 gramų kvietinių miltų (naudojau aukščiausios rūšies 550D)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno
500 mililitrų grietinėlės (30-35% riebumo, kambario temperatūros)
6 vienetai kiaušinių trynių (kambario temperatūros)
8 šaukštai cukraus
4 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pradedame nuo trapučio ruošimo. Į dubenį dėti gabalėliais pjaustytą sviestą, berti cukrų ir maišyti elektriniu kombainu su plokščiu (paddle) antgaliu apie 2 minutes iki kol masė taps vientisa. Jei virtuvinio kombaino nenaudojate, maišykite silikonine mentele apie 3 minutes iki kol masė taps vientisa.
2.
Į paruoštą masę berti miltus, druską ir maišyti elektriniu kombainu mažu greičiu iki vientisos masės su tuo pačiu plokščiu antgaliu iki kol masė taps šlapių trupinių konsistencijos. Arba gerai maišykite silikonine mentele apie 2 minutes iki kol masė taps lyg šlapi trupiniai.
3.
Paruoštą masę rankomis suspausti į rutulį. Ji gali būti šiek tiek lipni, bet daugiau miltų nereikia.
4.
Ant stalviršio patiesti kepimo popieriaus lapą, dėti paruoštą tešlos rutulį, spaudžiant rankomis suformuoti maždaug 15 cm x 20 cm stačiakampį. Jį uždengti kepimo popieriumi ir kočioti iki maždaug 2-3 mm storio lakšto.
5.
Dėti į šaldymo kamerą 5-7 minutėms (arba į šaldytuvą 20 min), kad sluoksnis sutvirtėtų, bet nespėtų tapti itin kietas. Nuimti viršutinį kepimo popierių ir išpjauti 4 cm apskritimus. Juos dėti į šaldymo kamerą.
6.
Kol traškutis šala, gaminame plikytą tešlą. Į puodą pilti vandenį, dėti gabaliukais pjaustytą sviestą, berti cukrų ir druską. Kaitinti iki kol sviestas visiškai ištirps ir masė užvirs (turi pradėti šiek tiek burbuliuoti), visa tai truks apie 2 minutes.
7.
Puodą nukelti nuo kaitros, berti miltus. gerai išmaišyti medine mentele iki kol neliks jokių miltų gabalėlių. Perkelti ant vidutinės kaitros ir nuolat maišant nuo kraštų į vidurį kaitinti iki ji susimes į kamuoliuką. Tešla turėtų atšokti nuo puodo sienelių ir imti tarsi klijuotis į gumulą, o ant puodo dugno matytis plonas tešlos sluoksnelis (jeigu naudojate puodą nesvylančia danga - turėtų matytis riebalų lašeliai). Tešlą sustūmus į krūvą ir į ją statmenai įsmeigus šaukštelį, jis turėtų laikytis gana tvirtai, iškart nekristi į šoną.
8.
Jei naudosite virtuvinį kombainą, tešlą perdėkite į dubenį, vėl reikės to paties plokščio tešlos maišytmo antgalio. Maišyti iki kol tešla kiek atvės, tai labai svarbu, nes kitaip įmušti kiaušiniai pradės kepti - tešla turi būti šilta, bet jau ne tokia karšta. Jei kombaino nenaudojate, puodą nukėlus nuo kaitros maišyti tešlą šaukštu iki kol ji kiek atvės (galėsite be deginimo pojūčio paliesti pirštu).
9.
Į paruoštą tešlą įmušti po vieną kiaušinį po kiekvieno gerai permaišant. Jei naudojate kombainą, maišyti reikėtų mažesniu greičiu, po antro kiaušinio įmušimo galima padidinti iki vidutinio. Jei kombaino nenaudojate, po kiekvieno kiaušinio įmušimo reikėtų gerai išmaišyti tešlą. Tešla turi gautis glotni ir blizgi. Ją paėmus mentele ir perbraukus pirštu, turi likti tarpas. Tešla neturi būti per skysta ir pasėmus šaukštu bėgti (daugiau patarimų apie plikytos tešlos ruošimą bei tinkamą konsistenciją rasite čia). Plikytą tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį su 7-10 mm antgaliu (jei neturite, galima naudoti šaldymo skirtą maišelį ir prieš spaudžiant nukirpti jo kampą).
10.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Nusibraižyti maždaug 4 cm skersmens apskritimus paliekant 5-6 cm tarpus. Ant kiekvieno apskritimo išspausti tešlos "bokštelius". Ant kiekvieno jų dėti po šaldytą traškučio apskritimą, lengvai spustelėti. Jei visą plikyta tešlą netilpo į kepimo skardą, laikykite ją konditeriniame maišelyje ir iškepus pirmai pyragėlių partijai, formuokite antrą.
11.
Pyragėlius kepti įkaitintos iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitės viduryje (kaitinimas viršus+apačia, su vėjeliu) apie 30 - 35 minutes. Pyragėliai turi iškilti, dailiai pagelsti, o jų viršus - sutrūkinėti. Stebėkite, nes kiekviena orkaitė kepa kiek skirtingai, bet kepant durelių nevarstykite. Orkaitę išjungti, dureles šiek tiek praverti ir leisti pyragėliams lėtai atvėsti 30 min. Tada išimti iš orkaitės, mediniu pagaliuku kiekvieno pyragėlio apačioje viduryje padaryti 2-3 mm skylutę ir pyragėlius dėti galutinai atvėsti ant grotelių.
12.
Gaminame plikytą kremą. Į dubenį sudėti trynius, berti cukrų ir išplakti iki purios masės. Nuolat maišant įsijoti miltus.
13.
Į puodą pilti pieną ir grietinėlę, suberti vanilę ir užvirti. Tuomet nukelti nuo kaitros ir plona srovele nuolat maišant šluotele supilti į trynių ir miltų mišinį. Supilti į puodą. Nuolat maišant kaitinti virš vidutinės kaitros iki užvirs ir sutirštės (tai trunka apie 2 min nuo užvirimo). Nukelti nuo kaitros. Jei verdant susidarė gumuliukų, kremą pertrinti per sietelį. Leisti atvėsti iki kambario temperatūros, tada sudėti į konditerinį maišelį su siauru antgaliu ir padėti į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad kremas atšaltų.
14.
Pyragėlio apačioje į skylutę įsmeigti konditerinio maišelio antgalį ir pripildyti kremu pyragėlio vidų.
15.
Paruoštus pyragėlius laikykite šaldytuve. Patys skaniausi jie yra ką tik pagaminti, bet gardūs ir vėliau tą pačią dieną. Stovėdami ilgiau jie suminkštėja.
Patarimai:
Plikytą tešlą paruošti nėra sudėtinga, bet kartais prireikia įgūdžių ir praktikos. Jei norite, jog pavyktų iš pirmo karto, labai patariame perskaityti šį straipsnį). Taip pat daug patarimų iš žingsnis po žingsnio nuotraukas rasite šiame panašių pyragėlių recepte.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital