250 ml vandens užvirinti su sviestu ar margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės, suberti miltų ir krakmolo mišinį ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Jį kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo dugno. Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir po vieną įmaišyti kiaušinius. Kai tešla ima blizgėti ir sunkiai varva nuo šaukšto, kiaušinių pakanka.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros. Iš tešlos dviem šaukštais (arba konditeriniu maišeliu) suformuoti nedidelio dydžio tešlos rutuliukus ir juos išdėliuoti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti 25-30 min.Per pirmąsias 15-20 min. neatidaryti orkaitės durelių, kad tešla nusukristų. Iškepusių pyragėlių viršų tuojau pat nupjauti ir viską ataušinti.
Įdarui varškę pertrinti per sietelį (arba blenderiu) ir sumaišyti su grietine, cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
Varškės masę įdėti į pyragaičius. Ilgas dėjimo būdas - spausti į pyragaičius konditeriniu maišeliu arba dėti šaukšteliu pro skylutę šone. Greitas būdas - beveik nupjauti pyragaičių viršų (palikti kad taip truputį laikytųsi), dėti kremą, uždėti viršų :-)
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)