1.
Skumbres pirmiausia reikia išvalyti. Jeigu norisi, galima galvas nupjauti arba jas palikti, kaip labiau patinka. Kiekvienos skumbrės viršuje padarykite po kelias išilgines, nelabai gilias įpjovas. Žuvytes įtrinkite prieskoniais žuviai, druska, pipirais ir šlakeliu aliejaus. Jeigu turite laiko, palikite žuvytes šaldytuve pasimarinuoti kokį pusvalandį ar valandą.
2.
Kiaušinį ir sūrį sutarkuojame per burokinę taką. Į šį mišinį įmaišome smulkiai kapotas česnako skilteles, grietinę (arba majonezą), įspaudžiame du šaukštus citrinos sulčių.
3.
Skumbres prikemšame kiaušinių-sūrio įdaro. Į įpjovas įdedame citrinos riekelių ir dedame žuvis į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
5.
Patiekiant žuvį dar galima pagardinti pakepintais smulkiai kapotais svogūnais bei česnakais, pagardintais trupučiu čili pipiro ar aitriosios paprikos miltelių.
6.
Labai skanu valgyti su daržovių salotomis ar virtomis bulvytėmis.