1.
Marinatui į dubenį pilti sojos padažą, Vorčesterio padažą, žaliosios citrinos sultis, berti žievelę, dėti garstyčias, medų, berti papriką, druską, pipirus, pilti aliejų.
2.
Česnaką smulkiai sukapoti ir suberti į dubenį su marinatu. Išmaišyti.
3.
Į maišelį ar į dubenį dėti vištienos blauzdeles, supilti paruoštą marinatą, gerai įtrinti, permaišyti, kad apsidengtų visos blauzdelės. Maišelį užrišti arba uždengti dubenį ir dėti į šaldytuvą bent keturioms valandoms, o geriausia visai parai. Kartais blauzdeles pavartyti ir permaišyti, kad marinatas tolygiai įsigertų.
4.
Kepimo formą ištiesti folija, dėti į orkaitę. Virš kepimo formos dėti kepimo groteles. Ant grotelių sudėti vištieną, apšlakstyti arba aptepti marinatu.
5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros apie 25 - 30 minučių iki kol viršus apskrus ir vištiena bus iškepusi.
6.
Padažui chalapos papriką perpjauti pusiau, išimti sėklas. Pasmulkinti.
7.
Į elektrinio trintuvo indą dėti kalendras, chalapos papriką, česnaką, įspausti žaliosios citrinų sultis, dėti svogūno laiškus, berti druską, dėti garstyčias, aitriųjų paprikų padažą (jei naudojate) ir medų. Viską gerai sutrinti iki vientisos, glotnios konsistencijos. Paragauti, jei norisi saldžiau, įdėti dar medaus, o jei rūgščiau - įspausti dar citrinos sulčių.
•
Vištų blauzdelių pakeitimas. Galima keisti šlaunelėmis. Taip pat tiks naudoti blauzdeles be kaulo, tuomet reikėtų patikrinti ar iškepė po maždaug 20 minučių. Galima kepti ir vištienos krūtinėlę, tuomet taip pat reikėtų patikrinti ar iškepė po maždaug 20 minučių, o jei kepsite ketvirčius, reikės kepti kiek ilgiau.
•
Kalendros. Jei nemėgstate kalendrų, jas galite keisti petražolėmis, tik tokiu atveju naudokite mažiau svogūno laiškų (pakaktų 2-3). Ir šiek tiek padidinkite medaus kiekį vis paragaudami, kad skonis būtų tokio intensyvumo, kaip norisi.