Sausainius kartu su riešutais sumalti mėsmale, sumaišyti su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikti skardos ištepimui.
Gauta mase iškloti torto formą ir kepti apie 10-13 min.
Palaukti, kol atvės.
Jogurtinėje grietinėje ištirpinti vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sumaišyti su maskarpone. Įspausti vienos citrinos sultis.
4 šaukštus želatinos ištirpinti 50 g persikų kompoto, palaukti, kol atvės ir sudėti į masę.
Sūrio masę suvesti ant sausaininio pagrindo, palaukti 2 valandas, kol apstings.
Tada sudėlioti persikų puseles, į jų tarpus priberti šaldytų uogų, užlieti norima žele.
Bet aš dariau kitaip, kas nelabai pasiteisino - norėjau, kad tortas būtų margas. Todėl uogas sušaldžiau kivinėje želatinoje, po to tą želatiną šaukštu jau sustingusią sudėjau ant torto, į tarpus tarp persikų. Iš likusio persikų kompoto ir 2 šaukštų želatinos pasigaminau persikinę želę ir dar užliejau ant viršaus.
Buvo labai skanu, bet torto viršus pasidarė nelygus:(
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)