Perlinių kruopų troškinys su mėsa ir rudens gėrybėmis

AUTORIUS:
Nijolė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Perlinių kruopų troškinys su mėsa ir rudens gėrybėmis
Autorius apie receptą: Troškiniai puikiai sušildys, kai lauke vis šalčiau. Troškinį gaminau čenakinėse, bet galima gaminti ir puode. Troškiniai puikiai sušildys, kai lauke vis šalčiau. Troškinį gaminau čenakinėse, bet galima gaminti ir puode. Nijolė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų kiaulienos mentės
500 mililitrų daržovių sultinio
300 gramų moliūgų
4 vienetai bulvių
300 gramų pievagrybių
150 gramų perlinių kruopų
2 vienetai morkų
1 vienetas baltųjų svogūnų
5 skiltelės česnako
3 šaukštai grietinės (nebūtina)
2 šaukštai pomidorų padažo
pagal poreikį sviesto (nebūtina)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį kvapiųjų pipirų (žirnelių)
pagal poreikį lauro lapų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Perlines kruopas iš vakaro užmerkti šaltame vandenyje, kitą dieną nuplauti po tekančiu vandeniu.
2.
Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, pagardinti druska, maltais pipirais ir apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3.
Griežinėliais supjaustyti morkas, pusžiedžiais supjaustyti svogūnus, į keturias dalis perpjauti pievagrybius, kubeliais supjaustyti bulves ir moliūgą. Susmulkinti česnakus.
4.
Į čenakinių indelius išdalinti pakepintą mėsytę, ant jos dėti smulkintus česnakus, morkas, svogūnus, pievagrybius, perlines kruopas, bulves ir ant bulvių moliūgą, uždėti po lauro lapelį, po žirnelį kvepiančių pipirų ir truputį druskos (nepadauginti, nes sultinys bus su druska). Dėl skonio galima uždėti po gabalėlį sviesto, bet nebūtina.
5.
Grietinę ir pomidorų padažą išmaišyti karštame sultinyje ir supilstyti į čenakines, kad apsemtų.
6.
Indelius uždengti dangteliais ir dėti į įkaitintą 180 C laipsnių orkaitę. Kepti 90 min.
7.
Prieš patiekiant, išmaišyti.
AUTORIUS: Nijolė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital