Pavasariškas sumuštinis su smidrais, šonine ir be lukšto virtu kiaušiniu
AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 8)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Nuostabiai atrodantys, dar nuostabiau skanūs ir sotūs sumuštiniai pavasariškiems pusryčiams ar vakarienei. Patys pačiausi jie man yra būtent su be lukšto virtu kiaušiniu, bet
Nuostabiai atrodantys, dar nuostabiau skanūs ir sotūs sumuštiniai pavasariškiems pusryčiams ar vakarienei. Patys pačiausi jie man yra būtent su be lukšto virtu kiaušiniu, bet galima vietoje jo naudoti ir tiesiog paprastai virtą kiaušinį, supjaustytą dailiomis riekelėmis.
(...daugiau)(...mažiau)
Laura
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 riekės
duonos
8 vienetai
smidrų
40 gramų
šaltai rūkytos šoninės
2 vienetai
kiaušinių
šiek tiek
kreminio sūrio
(ar kitokio mėgstamo tepamo sūrelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šoninę supjaustyti ilgomis, plonomis juostelėmis.
2.
Smidrus švariai nuplauti ir nupjauti sumedėjusias dalis. Smidrus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti dvi minutes, jog truputį suminkštėtų. Išgriebti ir perlieti kuo šaltesniu vandeniu, jog liktų traškūs. Nusausinti ir kiekvieną smidrą apsukti šoninės juostele.
3.
Sausoje keptuvėje iš abiejų pusių lengvai paskrudinti duonos riekeles. Tada jas išimti, į keptuvę sudėti šonine apvyniotus smidrus ir pakepinti, kol šoninė gražiai apskrus.
4.
Duonos riekeles nestorai aptepti kreminiu sūreliu. Ant viršaus dėti smidrus, o ant jų - po vieną be lukšto išvirtą kiaušinį (kaip juos paruošti dailius ir idealaus minkštumo, [url=https://www.lamaistas.lt/straipsnis/kaip-isvirti-dailius-ir-skanius-minkstai-virtus-kiausinius-44884]skaitykite čia[/ul]) arba tiesiog riekelėmis supjaustytą įprastai virtą kiaušinį. Skanaus!