Tartaletė su plikytu kreminio sūrio kremu ir uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tartaletė su plikytu kreminio sūrio kremu ir uogomis
Tartaletė su plikytu kreminio sūrio kremu ir uogomis
Tartaletė su plikytu kreminio sūrio kremu ir uogomis
Tartaletė su plikytu kreminio sūrio kremu ir uogomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
130 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
115 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas citrinų
20 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
15 mililitrų vandens
1/4 šaukštelio druskos
Įdarui:
200 gramų braškių (apytikriai)
70 gramų cukraus
0.5 vieneto citrinų (arba pagal skonį)
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis krakmolo
Kremui:
250 gramų pieno
200 mililitrų grietinėlės
150 gramų kreminio sūrio (arba maskarponės, kambario temperatūros)
70 gramų balto šokolado (ištirpinto)
3 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų cukraus
15 gramų krakmolo
25 gramai sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Papuošimui:
pagal poreikį uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite tartaletės pagrindą. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir įtarkuokite citrinos žievelę. Viską išmaišykite. Sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir rankomis įtrinkite sviestą į sausų ingredientų mišinį, kol gausite birią konsistenciją. Tuomet supilkite vandenį ir išminkykite iki vientisos, minkštos tešlos.
2.
Paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.
3.
Kepimo formą (20–23 centimetrų skersmens) išklokite kepimo popieriumi arba aptepkite sviestu ir apibarstykite miltais.
4.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir perkelkite ant darbastalio, dosniai apibarstyto miltais. Tešlos viršų apibarstykite miltais ir iškočiokite iki 3–4 mm storio.
5.
Įklokite tešlą į paruoštą kepimo formą taip, kad užklotų kepimo indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais ir subadykite tešlą šakute. Palaikykite šaldytuve 30 minučių.
6.
Ant tešlos užtieskite kepimo popierių ir priberkite pupelių arba ryžių.
7.
Tartaletės pagrindą kepkite 180 laipsnių orkaitėje (su vėjelio funkcija) 15 minučių. Tuomet atsargiai išimkite kepimo popierių su pupelėmis ar ryžiais ir grąžinkite pagrindą kepti dar 10–15 minučių, kol tešla taps tamsiai auksinė.
8.
Pagrindą palikite visiškai atvėsti.
9.
Kadangi kremui taip pat reikės pastovėti šaldytuve, jį gaminkite, kol tešla dar vėsta. Pieną supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite, kol pamatysite kylančius burbuliukus. Išjunkite. Tuo pačiu metu į dubenį sudėkite trynius ir cukrų, supilkite vanilės ekstraktą. Konditerine šluotele lengvai paplakite. Tuomet suberkite krakmolą ir išmaišykite iki vientisos masės.
10.
Po truputį, nuolat maišant konditerine šluotele, pilkite šiltą pieną. Taip supilkite visą pieną.
11.
Kremą supilkite atgal į nedidelį puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės, o jūs pamatysite lėtai besprogstančius burbuliukus.
12.
Pasigamintą kremą sudėkite į švarų dubenį ir leiskite pastovėti apie 5–10 minučių. Tuomet įmaišykite kambario temperatūros sviestą, kreminį sūrį arba maskarponę ir ištirpintą baltąjį šokoladą.
13.
Kremą uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestų kremo viršų ir įdėkite į šaldytuvą apie valandai, kol visiškai atvės.
14.
Grietinėlę išplakite iki standumo. Tuomet iš šaldytuvo išimkite atvėsusį kremą. Paplakite jį elektriniu plaktuvu kelias minutes ir tuomet įmaišykite grietinėlę. Kol kremo prireiks, laikykite jį šaldytuve.
15.
Pasigaminkite braškinį įdarą. Braškes nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite jas į nedidelį puodą. Šalia suberkite cukrų, įspauskite citrinos sultis ir kaitinkite ant vidutinės kaitros keletą minučių. Krakmolą ištirpinkite vandenyje ir supilkite į braškių įdarą. Įjunkite kaitrą ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol įdaras pradės tirštėti. Įdarą perdėkite į dubenį ir leiskite visiškai atvėsti.
16.
Surinkite pyragą. Atvėsusį pyrago pagrindą ištepkite braškiniu įdaru. Ant jo viršaus tolygiai paskirstykite kremą. Pyragą įdėkite į šaldytuvą bent 45–60 minučių tam, kad kremas sutvirtėtų. Tuomet pyragą gražiai padekoruokite uogomis ar valgomomis gėlėmis.
17.
Iki vartojimo pyragą laikykite šaldytuve.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital