Pats legviausias šviesus biskvitas tortui

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 185)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 185)
Lengviausias biskvitas tortui
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai skanus ir visada pavykstantis šviesus biskvitas, puikiai tinka įvairiausiems naminiams tortams. Lengvas tuo, kad nereikia jokių įmantrių ingredientų ir nereikia Tikrai skanus ir visada pavykstantis šviesus biskvitas, puikiai tinka įvairiausiems naminiams tortams. Lengvas tuo, kad nereikia jokių įmantrių ingredientų ir nereikia atskirai plakti kiaušinių trynių bei baltymų, kaip kad daugumoje biskvitų receptų. O jeigu norite šokoladinio biskvito, tiesiog dalį miltų pakeiskite kakava. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų cukraus
120 gramų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius mikseriu vidutiniu greičiu plaku daugmaž vieną minutę.
2.
Nesustodama plakti pamažu supilu cukrų, žiupsnelį druskos ir plaku dar 10-12 minučių (nepatingėkite, plakite ne trumpiau, nes ilgo plakimo reikia, kad biskvitas gerai iškiltų, jei nepakankamai suplaksite, biskvitas tinkamai neiškils). Cukrus turi ištirpinti, o masė pabalti ir jos tūris padidėti apie 2-3 kartus.
3.
Pamažu, dalimis atsargiai šaukštu (ne mikseriu!) maišydama suberiu persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite, kol neliks sausų gumuliukų, bet per ilgai nemaišykite, kad nesukristų kiaušinių masė.
4.
Tešlą pilu į kepimo popieriumi išklotą 21 cm torto formą atsegamais kraštais, išlyginu paviršių ir kepu iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių (ar biskvitas iškepė, patikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką - jeigu ištrauktas jis švarus ir sausas, biskvitas iškepęs). Jeigu matau, kad biskvito viršus ėmė smarkiau ruduoti, o biskvitas dar neiškepęs, tiesiog pridengiu formos viršų folijos arba kepimo popieriaus lapu (aš pridengiu po 15 minučių, o kepu viso 30 minučių). Pirmą kepimo pusę jokiu būdu nevarstykite orkaitės durelių, nes biskvitas sukris.
5.
Iškepusį biskvitą pirmiausia atvėsinu kepimo formoje, o tada perkeliu ant grotelių ir leidžiu visiškai visiškai atvėsti.
6.
Pjaustyti šį biskvitą, kaip ir visus kitus biskvitus, reikėtų tik jam pilnai atvėsus, nes tada pjausis legviausiai ir netrupės. Paprastai šį biskvitą pjaunu į 3-4 dalis.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie biskvito kepimą rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (52)
Dalia
2021-04-03 12:23
Jei rankos iš šiknos išaugę, tai ir gatavai iškepta sugadinsit. Tobulas biskvitas, kepu gal 10 metu ir dar nei karto nėra nepavykęs ATSAKYTI
Indre
2021-04-03 17:49
Visiskai teisingai, Dalia. ATSAKYTI
ausra
2021-04-02 22:50
Niekam tikes receptas (netinkanos proporcijos ir kepimo milteliai nereikalingi )nusivyliau !!! ATSAKYTI
Živilė
2021-03-30 12:48
Kepiau kelis kartus šį biskvitą ir visada būna kaip guminis, nors viskas pagal receptą daryta. Nerekomenduoju. ATSAKYTI
Pabandykit
2021-03-29 18:45
o aš biskvitą kepu be kėlimo miltelių. Pirmiausia išplaku baltymus l.gerai, tada pilu cukrų į vieną kraštą ir po truputį prigriebiant plaku toliau, kol apvertus nebėga. Tada po kelis vis dedu trynius ir plaku toliau. O miltus sudedu persijotus (galima tiesiai iš rėtelio)ir labai atsargiai pamažu įmaišau.
Mano recepte - 1 stiklinė trynių, 300-350gr. cukraus,350-400gr.miltų. Gaunasi per visą orkaitės skardą, jei mažo reikia, tai kepti iš pusės normos. ATSAKYTI
Jurgita
2020-11-27 08:55
Tik pagal šį receptą išmokau kepti. Iki šiol niekada neišeidavo. ATSAKYTI
Rosita
2020-09-17 15:43
Man jis visada sukrenta as nezinau kodel :( ATSAKYTI
oksana
2020-09-14 12:23
superinis, ačiū. ATSAKYTI
nesąmonė
2020-09-02 10:39
čia kažkoks blynas ir tiek , bulka ar pagerintas batonas ATSAKYTI
Jolita
2020-08-17 20:05
O tai kiek laiko ykaitint orkaite kad iskeptu? ATSAKYTI
Aistė
2020-08-18 10:18
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 170 C laipsnių (dauguma orkaičių "rodo", kada jau įkaitusios iki reikiamos temperatūros), o tik tuomet dėkite į orkaitę ir kepkite 30 - 40 minučių. ATSAKYTI
Mona RUR kepyklėlė
2021-03-30 23:10
Kokius geriau miltus dėti? Ekstra ar paprastus miltus kvietinius? ATSAKYTI
Ina
2021-04-01 21:22
Biskvitams labiau tinka Ekstra miltai ATSAKYTI
Rasa
2020-08-06 19:25
Ačiū už šį biskvito receptą. Jis nuostabus. Gegužės mėn. kepiau net 4. Vienas truputį nepavyko, bet šiaip viskas nuostabu. Net nutariau savo šventei pati pasidaryti tortą, o ne pirkti. Dėka jūsų biskvito. Jis paprastas ir nesudėtinga pagaminti. ATSAKYTI
Silvi
2020-06-30 11:50
Visada kepu tik pagal sita recepta, kada ji atradau. Visada puikiai pavyksta. Svarbiausia laikytis pagtindiniu biskvito taisykliu: labai gerai isplakti kiausinius, deti tik sijotus miltus, is anksto ikaitinti orkaite ir kad ji butu jau ikaitusi baigus gaminti tesla. ATSAKYTI
Asta
2020-06-17 13:10
Prastesnio biskvito nėra buvę , niekas neiškilo nors viska dariau taip kaip nurodė receptas. Recepte viskas yra surasyta taip tarsi žmonės butų paskutiniai idiotai . Labai prastastas receptas. ATSAKYTI
Raimonda
2020-06-17 13:49
O man kaip tik labai patiko šis receptas, aš anksčiau bijodavau tortus daryti, nes nemokėjau biskvito gero iškepti, o šitas receptas taip detaliai surašytas, kad susigundžiau ir puikiai pavyko :) Jei visiškai neiškilo, tai akivaizdu, kad kažką tikrai ne taip darėte - arba kiaušinių deramai neišplakėte, jų tūris patrigubėja, kas kelias biskvitą, arba kepimo milteliai pasenę, arba su orkaite kažkas ne taip. ATSAKYTI
Mona RUR kepyklėlė
2021-03-30 23:04
Jūs tai nesąmonę rašote, viskas tiesiok puikiai išėjo. Ačiū! ATSAKYTI
Mona RUR kepyklėlė
2021-03-30 23:07
Ką jūs čia šnekate? Biskvitas yra nuostabus!
Ačiū už receptą!
ATSAKYTI
Milda
2020-03-07 11:30
Vadovavausi visais nurodymais, iskilo graziai ir dailiai. Po 30 min atidariau orkaite payikrinti ir.. jis pradejo bliuksti... nzn, kazkaip ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital