Pats legviausias šviesus biskvitas tortui

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 146)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 146)
Lengviausias biskvitas tortui
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai skanus ir visada pavykstantis šviesus biskvitas, puikiai tinka įvairiausiems naminiams tortams. Lengvas tuo, kad nereikia jokių įmantrių ingredientų ir nereikia Tikrai skanus ir visada pavykstantis šviesus biskvitas, puikiai tinka įvairiausiems naminiams tortams. Lengvas tuo, kad nereikia jokių įmantrių ingredientų ir nereikia atskirai plakti kiaušinių trynių bei baltymų, kaip kad daugumoje biskvitų receptų. O jeigu norite šokoladinio biskvito, tiesiog dalį miltų pakeiskite kakava. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų cukraus
120 gramų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius mikseriu vidutiniu greičiu plaku daugmaž vieną minutę.
2.
Nesustodama plakti pamažu supilu cukrų, žiupsnelį druskos ir plaku dar 10-12 minučių (nepatingėkite, plakite ne trumpiau, nes ilgo plakimo reikia, kad biskvitas gerai iškiltų, jei nepakankamai suplaksite, biskvitas tinkamai neiškils). Cukrus turi ištirpinti, o masė pabalti ir jos tūris padidėti apie 2-3 kartus.
3.
Pamažu, dalimis atsargiai šaukštu (ne mikseriu!) maišydama suberiu persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite, kol neliks sausų gumuliukų, bet per ilgai nemaišykite, kad nesukristų kiaušinių masė.
4.
Tešlą pilu į kepimo popieriumi išklotą 21 cm torto formą atsegamais kraštais, išlyginu paviršių ir kepu iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių (ar biskvitas iškepė, patikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką - jeigu ištrauktas jis švarus ir sausas, biskvitas iškepęs). Jeigu matau, kad biskvito viršus ėmė smarkiau ruduoti, o biskvitas dar neiškepęs, tiesiog pridengiu formos viršų folijos arba kepimo popieriaus lapu (aš pridengiu po 15 minučių, o kepu viso 30 minučių). Pirmą kepimo pusę jokiu būdu nevarstykite orkaitės durelių, nes biskvitas sukris.
5.
Iškepusį biskvitą pirmiausia atvėsinu kepimo formoje, o tada perkeliu ant grotelių ir leidžiu visiškai visiškai atvėsti.
6.
Pjaustyti šį biskvitą, kaip ir visus kitus biskvitus, reikėtų tik jam pilnai atvėsus, nes tada pjausis legviausiai ir netrupės. Paprastai šį biskvitą pjaunu į 3-4 dalis.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie biskvito kepimą rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (41)
Rosita
2020-09-17 15:43
Man jis visada sukrenta as nezinau kodel :( ATSAKYTI
oksana
2020-09-14 12:23
superinis, ačiū. ATSAKYTI
nesąmonė
2020-09-02 10:39
čia kažkoks blynas ir tiek , bulka ar pagerintas batonas ATSAKYTI
Jolita
2020-08-17 20:05
O tai kiek laiko ykaitint orkaite kad iskeptu? ATSAKYTI
Aistė
2020-08-18 10:18
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 170 C laipsnių (dauguma orkaičių "rodo", kada jau įkaitusios iki reikiamos temperatūros), o tik tuomet dėkite į orkaitę ir kepkite 30 - 40 minučių. ATSAKYTI
Rasa
2020-08-06 19:25
Ačiū už šį biskvito receptą. Jis nuostabus. Gegužės mėn. kepiau net 4. Vienas truputį nepavyko, bet šiaip viskas nuostabu. Net nutariau savo šventei pati pasidaryti tortą, o ne pirkti. Dėka jūsų biskvito. Jis paprastas ir nesudėtinga pagaminti. ATSAKYTI
Silvi
2020-06-30 11:50
Visada kepu tik pagal sita recepta, kada ji atradau. Visada puikiai pavyksta. Svarbiausia laikytis pagtindiniu biskvito taisykliu: labai gerai isplakti kiausinius, deti tik sijotus miltus, is anksto ikaitinti orkaite ir kad ji butu jau ikaitusi baigus gaminti tesla. ATSAKYTI
Asta
2020-06-17 13:10
Prastesnio biskvito nėra buvę , niekas neiškilo nors viska dariau taip kaip nurodė receptas. Recepte viskas yra surasyta taip tarsi žmonės butų paskutiniai idiotai . Labai prastastas receptas. ATSAKYTI
Raimonda
2020-06-17 13:49
O man kaip tik labai patiko šis receptas, aš anksčiau bijodavau tortus daryti, nes nemokėjau biskvito gero iškepti, o šitas receptas taip detaliai surašytas, kad susigundžiau ir puikiai pavyko :) Jei visiškai neiškilo, tai akivaizdu, kad kažką tikrai ne taip darėte - arba kiaušinių deramai neišplakėte, jų tūris patrigubėja, kas kelias biskvitą, arba kepimo milteliai pasenę, arba su orkaite kažkas ne taip. ATSAKYTI
Milda
2020-03-07 11:30
Vadovavausi visais nurodymais, iskilo graziai ir dailiai. Po 30 min atidariau orkaite payikrinti ir.. jis pradejo bliuksti... nzn, kazkaip ATSAKYTI
Asta
2020-04-20 17:01
Panašu, kad atidarėte orkaitę per anksti, kol biskvitas dar nebuvo spėjęs sutvirtėti. Su biskvitais taip jau būna - reikia šiek tiek įgusti. Kitąsyk pavyks, pamatysite ATSAKYTI
Marius
2020-07-13 22:57
Aha, lygiai taip pat ką tik gavosi. Buvo jau gražiai iškilęs, smeigtuką ištraukiau sausą, tai galvojau, kad ir iškepė. Bet po 7min pravertų orkaitės durelių išėmiau jau sulinkusį visą.
Reikės kartoti, dar 3 dienos iki vaikų gimadienio ;) ATSAKYTI
Indrė
2020-07-14 17:07
Dar labai svarbu gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, turi masė padidėti dvigubai ar net trigubai ir į juos labai atsargiai šaukštu įmaišyti prasijotus miltus. Daug patarimų apie biskvitų kepimą galima rasti čia . ;) ATSAKYTI
Dalia
2020-01-29 14:13
Puikiai gavosi ATSAKYTI
Rasa
2020-01-14 20:28
Sveiki, sakykit o kokiu kepimu kepate? *Viršus-apačia su vėjeliu. *Viršus su vėjeliu?
*Apačia su vėjeliu?
Ar be vėjelio? ☺️ ATSAKYTI
Ilona
2020-01-15 11:54
Aš biskvitą kepu pačiame orkaitės viduryje, ant vidurinės lentynos, centre. Galima kepti su orkaitės „vėjeliu“. Kepimo funkcija su ventiliatoriumi biskvito paviršių gali šiek tiek labiau apdžiovinti, todėl jis būna ilgiau tinkamas vartoti. :) ATSAKYTI
Dzeneta
2019-10-21 10:13
Nerealus! ATSAKYTI
Aistė
2019-07-21 02:01
Ruošiau vakare tortą savo gimtadieniui. Šį biskvitą bandžiau jau antrą kartą. Gavosi labai gerai. ATSAKYTI
Daiva
2019-07-06 14:45
gavosi puikus,kaip nuotraukoje ATSAKYTI
Viktorija
2019-07-03 15:11
Nezinau kas blogai, kepiau pagal visus nurodymus. 40 min, neatidariau orkaites. Bet gavosi blynas :D ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital