Pats legviausias šviesus biskvitas tortui

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Lengviausias biskvitas tortui
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai skanus ir visada pavykstantis šviesus biskvitas, puikiai tinka įvairiausiems naminiams tortams. Lengvas tuo, kad nereikia jokių įmantrių ingredientų ir nereikia Tikrai skanus ir visada pavykstantis šviesus biskvitas, puikiai tinka įvairiausiems naminiams tortams. Lengvas tuo, kad nereikia jokių įmantrių ingredientų ir nereikia atskirai plakti kiaušinių trynių bei baltymų, kaip kad daugumoje biskvitų receptų. O jeigu norite šokoladinio biskvito, tiesiog dalį miltų pakeiskite kakava. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų cukraus
120 gramų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius mikseriu vidutiniu greičiu plaku daugmaž vieną minutę.
2.
Nesustodama plakti pamažu supilu cukrų, žiupsnelį druskos ir plaku dar 10-12 minučių (nepatingėkite, plakite ne trumpiau, nes ilgo plakimo reikia, kad biskvitas gerai iškiltų, jei nepakankamai suplaksite, biskvitas tinkamai neiškils). Cukrus turi ištirpinti, o masė pabalti ir jos tūris padidėti apie 2-3 kartus.
3.
Pamažu, dalimis atsargiai šaukštu (ne mikseriu!) maišydama suberiu persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite, kol neliks sausų gumuliukų, bet per ilgai nemaišykite, kad nesukristų kiaušinių masė.
4.
Tešlą pilu į kepimo popieriumi išklotą 21 cm torto formą atsegamais kraštais, išlyginu paviršių ir kepu iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių (ar biskvitas iškepė, patikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką - jeigu ištrauktas jis švarus ir sausas, biskvitas iškepęs). Jeigu matau, kad biskvito viršus ėmė smarkiau ruduoti, o biskvitas dar neiškepęs, tiesiog pridengiu formos viršų folijos arba kepimo popieriaus lapu (aš pridengiu po 15 minučių, o kepu viso 30 minučių). Pirmą kepimo pusę jokiu būdu nevarstykite orkaitės durelių, nes biskvitas sukris.
5.
Iškepusį biskvitą pirmiausia atvėsinu kepimo formoje, o tada perkeliu ant grotelių ir leidžiu visiškai visiškai atvėsti.
6.
Pjaustyti šį biskvitą, kaip ir visus kitus biskvitus, reikėtų tik jam pilnai atvėsus, nes tada pjausis legviausiai ir netrupės. Paprastai šį biskvitą pjaunu į 3-4 dalis.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie biskvito kepimą rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (22)
Aistė
2019-07-21 02:01
Ruošiau vakare tortą savo gimtadieniui. Šį biskvitą bandžiau jau antrą kartą. Gavosi labai gerai. ATSAKYTI
Daiva
2019-07-06 14:45
gavosi puikus,kaip nuotraukoje ATSAKYTI
Viktorija
2019-07-03 15:11
Nezinau kas blogai, kepiau pagal visus nurodymus. 40 min, neatidariau orkaites. Bet gavosi blynas :D ATSAKYTI
Erika
2019-06-08 16:47
Na aš pirmą kartą kepiau biskvitą pagal ši receptą. Ir man jis galima sakyti visai neblogai išėjo. Nėra jokių miltų gumuliuku ar kietas blynas kaip kitoms. Jis man buvo labai gražiai iškilęs, nedarinejau dureliu kol kepe. Tačiau isemus ir jam vestant jis sukrito. Gal pergreit išemiau is orkaitės? Ar del to, kad kažkur skaičiau viskas turi buti vienodos temperatūros?
P.S man 17 ir labai džiaugiausi kai jis neblogai išėjo iš pirmo bandymo ATSAKYTI
Nelabai
2019-04-21 08:04
Visai nesigavo pagal šįkart receptą, išėjo kietas blynas... Teks grįžti prie ankstesnių patikrintų. ATSAKYTI
Ligita
2019-04-21 09:21
O man gavosi - reikia labai gerai išplakti kiaušinius. Jei mikseris negalingas, plakit ir ilgiau nei parasyta, masė turi pabalti, cukrus visai ištirpti ir tūris padidėti apie 3 kartus. Miltus reikia įmaišyti labai atsargiai šaukštu, kad nesusprogdinti oro burbuliukų kiaušiniuose, nes jie kelia biskvitą. ATSAKYTI
Kristina
2019-04-19 14:55
Ačiū, kuo puikiausiai gavosi. ATSAKYTI
Lina
2019-04-03 14:46
Jau kokius penkis kartus bandziau kepti biskvita pagal si recepta ir nei karto nesigavo...visu pirma net ir persijoti miltai man tuose kiausiniuose susoka i gabalus, o visu antra, tai iskepa su pilvuku, arba visai subliuksta kai atvesta. Nors rodos ir neperplaku, ir termometras orkaitej yra ir juo labiau dureliu niekad nedarineju... ATSAKYTI
Diana
2019-04-20 19:45
Kad miltai nesušoktų, juos įsijokite dalimis, nedėkite visų iš karto. O jeigu vis gaunasi pilvukas, panašu, kad orkaitė gali kaisti netolygiai, t.y. vidurys smarkiau negu šonai. Pabandykite kepti truputį žemesnėje temperatūroje - prie 160 laipsnių, turėtų iškilti tolygiau.

Vėsdamas biskvitas subliūkšta dažniausiai jeigu buvo keptas per trumpai, tada nespėja pakankamai sutvirtėti. Ir dar svarbu, kad jis atvėstų tolygiai - lėtai atvėstu formoje (galite pridengti rankšluostėliu, kad vėstų dar tolygiau), o tada visiškai atvėstų ant grotelių (irgi galite pridengti rankšluostėliu, kad neapdžiūtų per daug). Biskvito atvėsinimas tikria užtrunka, bet yra be galo svarbus žignis. Prieš pjaustant idealu duoti jam kokias 3-6 valandas pastovėti - tada pjausis daug gražiau, netrupės. ATSAKYTI
Sofija
2019-03-06 14:44
Sveiki, noriu iškepti širdies forma. Ar man reiktų jį perpjauti į 4 dalis ir sutepti glaju ? ar galėčiau jį iš kart pjaut į širdies forma ir puošt ? ATSAKYTI
Lina
2019-03-07 10:20
Bet kuriuo atveju, prieš pjaustant, palikite visiškai atvėsti. Jei gerai suprantu, kaip norite pjaustyti, aš pirmiausia pjaustyčiau sluoksniais (išilgai), o tuomet, juos sudėjus vieną ant kito atgal, pjaustyčiau taip, kaip reikia širdies formai išgaut, tik tuomet kremą tepčiau. ATSAKYTI
Sofija
2019-03-09 20:09
Ačiū ATSAKYTI
Rita
2019-02-13 15:21
O man nežinau kodėl bet neiškilo. Gavosi kietas blynas :D ir plonas ATSAKYTI
Diana
2019-02-24 16:33
Priežastys būna įvairios, bet dažniausios šios - nekakankamai išplakti kiaušiniai, nepakankamai įkaitusi orkaitė, permaišyta tešla (per intensyviai įmaišomi miltai), galbūt varstėte orkaitės dureles? Kartais paveda ir pati orkaitė, nes ne visada jos tikra temperatūra atitinka užrašytą ATSAKYTI
Kristina
2018-06-20 01:39
Labai lengvai, greitai ir tikrai skaniai. Rekomenduoju! ATSAKYTI
Asta
2018-06-18 07:22
Aliejaus ar sviesto nereikia? ATSAKYTI
Laima
2018-06-18 16:26
Nereikia :) ATSAKYTI
Laima
2019-02-19 13:44
Kepet su kaitinimu viršus-apacia,ar apačia su ventiliatorium? ATSAKYTI
Loreta
2018-06-06 19:15
gavosi puikus , storas biskvitas
ATSAKYTI
Anandi
2018-02-21 19:43
Pabandziau pasidaryti ir as, labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital