Pats legviausias šviesus biskvitas tortui

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 203)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 203)
Lengviausias biskvitas tortui
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lengviausias biskvitas tortui
Lengviausias biskvitas tortui
Lengviausias biskvitas tortui
Autorius apie receptą: Tikrai skanus ir visada pavykstantis šviesus biskvitas, puikiai tinka įvairiausiems naminiams tortams. Lengvas tuo, kad nereikia jokių įmantrių ingredientų ir nereikia Tikrai skanus ir visada pavykstantis šviesus biskvitas, puikiai tinka įvairiausiems naminiams tortams. Lengvas tuo, kad nereikia jokių įmantrių ingredientų ir nereikia atskirai plakti kiaušinių trynių bei baltymų, kaip kad daugumoje biskvitų receptų. O jeigu norite šokoladinio biskvito, tiesiog dalį miltų pakeiskite kakava. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius įmušu į dubenį ir mikseriu vidutiniu greičiu plaku daugmaž vieną minutę.
2.
Supilu cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir dideliu greičiu plaku iki cukrus visiškai ištirpsta (patrynus tarp pirštų nebesijaučia grūdelių), o masė pabala ir jos tūris padidėja apie 3 kartus. Mano mikseris galingas, tad užtrunku apie 5-6 minutes. Jei mikseris silpnesnis, gali užrukti ir apie 10-12 minučių.
3.
Į kiaušinių masę po kelis šaukštus įsijoju miltus, vis švelniais judesiais mentele (arba mediniu šaukštu) juos įmaišydama. Svarbu - maišykie atsargiai ir ne per ilgai, tik iki neliks sausų miltų.
4.
Apvalios 21 cm skersmens kepimo formos dugną iškloju kepimo popieriumi. Kraštų niekuo netepu, jog biskvitas kiltų tolygiai. Supilu tešlą ir išlyginu paviršių.
5.
Dedu į iki 160 laipsnių įkaitintos orkaitės vidurį (ne vidurininę lentyną, o kad biskvitas būtų daugmaž per vidurį, ne per arti kaitinimo elemento). Kepu kaitinimo režimu viršus+apačia+vėjelis apie 30-35 minutes (jei kepsite be vėjelio, kaitrą nustatykite 170 laipsnių). Ar biskvitas iškepė, patikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką - jeigu ištrauktas jis švarus ir sausas, biskvitas iškepęs.
6.
Tada orkaitės kaitrą išjungiu, dureles lengvai praveriu ir leidžiu biskvitui atvėsti orkaitėje apie 10 minučių. Ištraukiu iš orkaitės ir leidžiu atvėsti formoje dar 10-15 minučių. Tada aštriu peiliu apvedu aplink formos kraštą, išimu biskvitą iš formos ir palieku galutinai atvėsti ant grotelių.
7.
Biskvitą pjaustau tik visiškai atvėsusį. O dar lengviau pjaustysis, jei atvėsusį suvyniosite į maistinę plėvelę ir per naktį palaikysite šaldytuve.
Patarimai:
Pirmą kepimo pusę jokiu būdu nevarstykite orkaitės durelių, nes biskvitas sukris.
Jeigu matau, kad biskvito viršus ėmė smarkiau ruduoti, o biskvitas dar neiškepęs, tiesiog pridengiu formos viršų folijos arba kepimo popieriaus lapu (tą darydama orkaitės dureles stengiuosei praverti kiek įmanoma mažiau, jog biskvitas nesukristų).
Jei biskvitą kepsite 24 cm formoje, naudokite 6 kiaušinius, jei 26 cm - 8 kiaušinius (miltų bei cukraus kiekį didinkite proporcingai).
Jei kiaušinius plaksite rankiniu plaktuvu, o ne elektriniu, galite papildomai įdėti šaukštelį kepimo miltelių (sumaišykite juos su miltais), jog biskvitas tikrai gerai iškiltų.
Šį biskvita puikiai pavyksta perpjauti į 3 tortui skirtus sluoksnius.
Daugiau patarimų apie biskvito kepimą rasite šiame straipsnyje.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (43)
Emilija
2021-05-08 11:46
Sveiki, o galima biskvitą valgyti viena? ATSAKYTI
Ilona
2021-06-08 14:55
Galima valgyti ir vieną, bet labai skanu pertepti su uogiene, uogomis, mėgstamu kremu ar kitais priedais :) ATSAKYTI
ERY
2021-04-21 21:42
Super receptas, labai patiko! ATSAKYTI
Dalia
2021-04-03 12:23
Tobulas biskvitas, kepu gal 10 metu ir dar nei karto nėra nepavykęs ATSAKYTI
Indre
2021-04-03 17:49
Visiskai teisingai, Dalia. ATSAKYTI
Jurgita
2020-11-27 08:55
Tik pagal šį receptą išmokau kepti. Iki šiol niekada neišeidavo. ATSAKYTI
Rosita
2020-09-17 15:43
Man jis visada sukrenta as nezinau kodel :( ATSAKYTI
Simona
2021-06-05 12:56
Kai ištraukiate iš orkaitės leiskit gal 30 min.atvėsti, ir tik tada pjauti, kutaip sukrenta ATSAKYTI
oksana
2020-09-14 12:23
superinis, ačiū. ATSAKYTI
Rasa
2020-08-06 19:25
Ačiū už šį biskvito receptą. Jis nuostabus. Gegužės mėn. kepiau net 4. Vienas truputį nepavyko, bet šiaip viskas nuostabu. Net nutariau savo šventei pati pasidaryti tortą, o ne pirkti. Dėka jūsų biskvito. Jis paprastas ir nesudėtinga pagaminti. ATSAKYTI
Silvi
2020-06-30 11:50
Visada kepu tik pagal sita recepta, kada ji atradau. Visada puikiai pavyksta. Svarbiausia laikytis pagtindiniu biskvito taisykliu: labai gerai isplakti kiausinius, deti tik sijotus miltus, is anksto ikaitinti orkaite ir kad ji butu jau ikaitusi baigus gaminti tesla. ATSAKYTI
Asta
2020-06-17 13:10
Prastesnio biskvito nėra buvę , niekas neiškilo nors viska dariau taip kaip nurodė receptas. Recepte viskas yra surasyta taip tarsi žmonės butų paskutiniai idiotai . Labai prastastas receptas. ATSAKYTI
Raimonda
2020-06-17 13:49
O man kaip tik labai patiko šis receptas, aš anksčiau bijodavau tortus daryti, nes nemokėjau biskvito gero iškepti, o šitas receptas taip detaliai surašytas, kad susigundžiau ir puikiai pavyko :) Jei visiškai neiškilo, tai akivaizdu, kad kažką tikrai ne taip darėte - arba kiaušinių deramai neišplakėte, jų tūris patrigubėja, kas kelias biskvitą, arba su orkaite kažkas ne taip. ATSAKYTI
Mona RUR kepyklėlė
2021-03-30 23:07
Ką jūs čia šnekate? Biskvitas yra nuostabus!
Ačiū už receptą!
ATSAKYTI
Milda
2020-03-07 11:30
Vadovavausi visais nurodymais, iskilo graziai ir dailiai. Po 30 min atidariau orkaite payikrinti ir.. jis pradejo bliuksti... nzn, kazkaip ATSAKYTI
Asta
2020-04-20 17:01
Panašu, kad atidarėte orkaitę per anksti, kol biskvitas dar nebuvo spėjęs sutvirtėti. Su biskvitais taip jau būna - reikia šiek tiek įgusti. Kitąsyk pavyks, pamatysite ATSAKYTI
Marius
2020-07-13 22:57
Aha, lygiai taip pat ką tik gavosi. Buvo jau gražiai iškilęs, smeigtuką ištraukiau sausą, tai galvojau, kad ir iškepė. Bet po 7min pravertų orkaitės durelių išėmiau jau sulinkusį visą.
Reikės kartoti, dar 3 dienos iki vaikų gimadienio ;) ATSAKYTI
Indrė
2020-07-14 17:07
Dar labai svarbu gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, turi masė padidėti dvigubai ar net trigubai ir į juos labai atsargiai šaukštu įmaišyti prasijotus miltus. Daug patarimų apie biskvitų kepimą galima rasti čia . ;) ATSAKYTI
Aldona
2021-03-29 14:38
Kol kepa biskvitas nereikia darinet durelių,okaip baigia kept tada galima patikrint ar iśkepė ATSAKYTI
Dalia
2020-01-29 14:13
Puikiai gavosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital