1.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.
2.
Ruošiame biskvitus: Obuolius nulupkite, išimkite sėklytes ir sutarkuokite stambia tarka. Galite peiliu pasmulkinti.
3.
Dubenyje išmaišykite aliejų su cukrumi, kol cukrus aptirps ir masė taps kiek baltesnė. Įmašykite kiaušinius.
4.
Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, cinamoną, muskato riešutą, kepinių sodą ir druską. Pamažu suberkite į pirmąjį dubenį, maišykite, kol neliks sausų ingredientų. Supilkite obuolių sultis, permaišykite. Sudėkite obuolius ir išmaišykite.
5.
Ištepkite sviestu 16 cm formą, įklokite tokio pat dydžio išpjautą kepimo popieriaus apskritimą ir dar kartą ištepkite sviestu, nepamiršdami sienelių. Pabarstykite miltais.
6.
Į skardą supilkite 1/3 tešlos, tai turėtų užpildyti kiek mažiau nei pusę skardos. Kepkite apie 20 - 25 minutes. Atvėsinkite ant grotelių. Taip iškepkite tris biskvitus.
7.
Ruošiame kremą: sviestą išsukite iki purumo, jis turi pabalti. Sudėkite kreminį sūrį ir keliais judesiais jį permaišykite. Suberkite pamažu (maišant) cukraus pudrą.
8.
Galiausiai į kremą sudėkite karamelę ir gerai išplakite kremą, kol jis taps tvirtas ir vientisas. Kremui galite naudoti naminę karamelę arba karamelizuota kondensuotą pieną.
9.
Karamelės paruošimas: plačiame puode išlydome pamažu cukrų, kol įgauną gintarinės spalvos karamelę.
10.
Tuo pačiu metu pašildome grietinėlę. Supilame ją į karamelę, atsargiai, nes viskas stipriai putos. Silikonine mentele (įsitikinkite, kad ji atspari karščiui) maišome, kol karamelė taps vientisa. Įmaišome sviestą. Perpilame į platesnį dubenį ir paliekame atvėsti.
11.
Torto surinkimas: nupjaukite biskvito viršų, taip išlygindami jo paviršių.
12.
Pripildykite konditerinį maišelį, su lygiu antgaliu, kremu.
13.
Išspauskite aplink kraštines apvalius didelius taškus, o centre išspauskite spirale. Uždėkite kitą biskvitą, atlikite tą patį veiksmą.
14.
Uždėkite paskutinį biskvitą. Naudojant peilį ar nedidelę mentelę braukite link centro, sukurdami linijas.
15.
Papuoškite pagal fantaziją.