Obuolių pyragas traškia plutele

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Obuolių pyragas traškia plutele
Obuolių pyragas traškia plutele
Obuolių pyragas traškia plutele
Autorius apie receptą: Šį pyragą mama kepdavo nuo vaikystės. Ir jis pavykdavo labai minkštas, kvapnus ir skanus. Skaniausias su rūgštesniais obuoliais. Iškepęs iš išorės būna su traškia Šį pyragą mama kepdavo nuo vaikystės. Ir jis pavykdavo labai minkštas, kvapnus ir skanus. Skaniausias su rūgštesniais obuoliais. Iškepęs iš išorės būna su traškia saldžia plutele, o viduje minkštutis. (...daugiau) Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai obuolių
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų (persijotų)
Kepimui:
šiek tiek sviesto
šiek tiek maltų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baltymus atskirti nuo trynių.
2.
Baltymus su puse cukraus išplakti iki standžių putų.
3.
Trynius gerai išplakti su likusiu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės.
4.
Baltymus atsargiai sumaišyti su tryniais. Įmaišyti persijotus miltus.
5.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
6.
20 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Suberti sklitelėmis pjaustytus obuolius. Ant viršaus supilti tešlą.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., kol pyragas gražiai apskrus. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip, jei aplipęs tešla, kepti dar apie 5 minutes ir vėl tikrinti.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital