Autorius apie receptą:
Labai paprastas, bet nerealiai skanus pyragas! Kepiau 26 cm skersmens apvalioje kepimo formoje.
Labai paprastas, bet nerealiai skanus pyragas! Kepiau 26 cm skersmens apvalioje kepimo formoje.
Rūta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas
obuolių
(rūgščių)
5 vienetai
kiaušinių
1 stiklinė
cukraus
10 šaukštų
miltų
1 šaukštelis
kepimo miltelių
šiek tiek
aliejaus
šiek tiek
maltų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišyti - tešla turi būti grietinės tirštumo.
2.
Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Kadangi obuoliai krituoliai, tai gryno svoriobuvo apie 700 gr.
3.
Kepimo formą ištepti aliejumi, pabarstyti džiūvėsėliais, sudėti obuolius, ant viršaus sukrėsti tešlą. Tešlos nebūna per daug, obuoliai visi tikrai nepanyra.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Viska dariau pagal recepta,pyragas isejo , kaip padas. Cia jau antras bandymas tokio pyrago, tik pirma karta i tesla ejo aliejus. Nezinau kame reikalas? Gal tesla perplaku?
ATSAKYTI
Daiva
2020-09-22 08:43
Puikus pyragas!!!
Ačiū už receptą.
ATSAKYTI
Irena
2018-08-14 13:12
Šiek tiek aliejaus??? Kaip suprasti?
ATSAKYTI
Renata
2018-08-14 14:53
Priklauso nuo jūsų turimos kepimo formos, aliejus čia skirtas tik formai sutepti, kad džiūvėsėliai prie kraštų pripiltų :) Jei kepsite silikoninėje formoje, nei aliejaus, nei džiūvėsėlių nereikės.
ATSAKYTI