Autorius apie receptą:
Nesudėtingai pagaminama ir labai skanu obuolienė, kuriai ypatingo prieskonio suteikia cukraus pakaitinimas į karamelę.
Nesudėtingai pagaminama ir labai skanu obuolienė, kuriai ypatingo prieskonio suteikia cukraus pakaitinimas į karamelę.
Vilija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai
obuolių
1 kilogramas
cukraus
1 vienetas
citrinų
2 šaukšteliai
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti ir apšlakstyti iš citrino išspaustomis sultimis, kad nepatamsuotų. Sudėti į didelį puodą ir įpilti 50-100 ml vandens. Virti uždengus apie 5-10 min., kol obuoliai suminkštės.
2.
Kol verda obuoliai, pasiruoškite karamelę - 100 g cukraus suberkite į nedidelį prikaistuvį, užpilkite 100 ml karšto vandens ir išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies jau nebemaišant. Iš pradžių vanduo garuos ir viskas tiesiog virs, o pamažu masė ims tamsėti ir, kai bus geltonos gintaro spalvos, iškart nuimkite nuo ugnies ir supilkite į puodą ant obuolių.
3.
Ten pat suberkite ir likusį cukrų. Virkite maišydami, kol obuolienė sutirštės. Baigiant virti suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
4.
Karštą obuolienę sukrėskite į iškaitintus stiklainius, užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais ir palikite atvėsti. Skanaus!