Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g miltų
250 g sviesto
2 tryniai
4-5 šaukštai tirštos grietinės
200 g cukraus pudros
1 pakelis vanilinio cukraus
1 kg obuolių (Obuolys)
1 baltymas
6 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus kapoti su sviestu, išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti keletą šaukštų grietinės ir kapojant minkyti tešlą.
Tada įdėti į dubenėlį, uždengti, 2 val. palaikyti šaldytuve.
Vienodo dydžio obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o į jų vietą įberti cukraus.
Tešlą iškočioti ir supjaustyti tokio dydžio kvadratais, kad būtų galima suvynioti obuolį.
Obuolį dėti kvadrato centre, o tešlos kampelius kruopščiai sulipdyti.
Sudėti ant kepimo skardos, patepti plaktu baltymu, pabarstyti cukrumi.
Kepti orkaitėje.
Patiekti karštus su vaniliniu padažu ar plakta grietinėle.