Autorius apie receptą:
Labai paprastos tešlos, nesaldūs ir be galo gražus sausainukai. Idėją radau viename
Labai paprastos tešlos, nesaldūs ir be galo gražus sausainukai. Idėją radau viename puslapyje (...daugiau)(...mažiau)Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
540 gramų
varškės
180 gramų
sviesto
1 stiklinė
miltų
(apytikriai)
0.5 stiklinės
cukraus
1 vienetas
kiaušinių
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę šaukštu arba šakute gerai ištrinti su žiupsneliu druskos. Dėti kubeliais supjaustytą minkštą kambario temperatūros sviestu ir dar kartą viską gerai ištrinti.
2.
Suberti miltus, gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Tikslų miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlos konsistencija - ji turi nebūti labai lipti, bet ir jokiu būdu ne kieta.
3.
Tešlą dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus, jos viršų pabarstyti trupučiu miltų ir iškočioti 5 milimetrų storio lakštą.
4.
Su formele išspausti trijų dydžių gėlytes. Didžiausią aptepti kiaušinio plakiniu, apiberti cukrumi, ant viršaus dėti vidutinio dydžio gėlytę, aptepti plakiniu, apiberti cukrumi, dėti mažiausią gėlytę, aptepti kiaušiniu, apiberti cukrumi (detaliau galite pažiūrėti video, esančiame po receptu). Suformuotas gėlytes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
"Gėlyčių" vidurį įspausti, kad gėlytes lapai šiek tiek pakiltų į viršų.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.