"Nuogas" veganiškas burgeris su morkų salotomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nuogas veganiškas burgeris su morkų salotomis
Nuogas veganiškas burgeris su morkų salotomis
Nuogas veganiškas burgeris su morkų salotomis
Autorius apie receptą: Greitojo maisto restoranas namuose – dar skanesnis ir maistingesnis! Maltinukus pagardinkite traškiomis morkų ir obuolių salotomis, šalia jų patiekite orkaitėje keptų Greitojo maisto restoranas namuose – dar skanesnis ir maistingesnis! Maltinukus pagardinkite traškiomis morkų ir obuolių salotomis, šalia jų patiekite orkaitėje keptų gardžiai apskrudusių bulvyčių. Prisiminkite šią idėją ir tuomet, kai atidarysite kiemo bei kepsninės sezoną – maltinukus kepkite grilyje ar ant grotelių virš karštų žarijų. Jei labiau mėgstate tradicinius burgerius, maltinukus su salotomis galite įtaisyti tarp minkštų bandelių, bet neskubėkite nuvertinti nuogų burgerių (angl. naked burger) – tai lengvesnis, pavasariškesnis ir gaivesnis variantas, kurį neabejotinai verta išbandyti. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
320 gramų sojų maltinių (naudojau "Naturli")
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Salotoms:
150 gramų morkų (apytikriai)
0.5 vieneto obuolių (rūgštaus, nedidelio)
4 vienetai svogūnų laiškų (apytikriai)
1 šaukštas moliūgų sėklų (kepintų)
1 šaukštas saulėgrąžų (kepintų)
Padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštelis garstyčių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
4 vienetai bulvių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio česnako granulės
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite salotas. Morkas ir obuolį sutarkuokite smulkiais šiaudeliais. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite. Sumaišykite.
2.
Padažui visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite į dubenį su salotomis ir išmaišykite. Dubenį uždenkite ir laikykite šaldytuve iki patiekiant. Prieš patiekiant įmaišykite kepintas moliūgų ir saulėgrąžų sėklas.
3.
Iškepkite bulvytes. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
4.
Bulves (su odele) gerai nušveiskite. Supjaustykite lazdelėmis ir paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite česnakų granulėmis, džiovintais bazilikais, druska ir pipirais. Išmaišykite, kad visi bulvių gabalėliai tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
5.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių (priklausomai nuo gabalėlių dydžio), kol bulvės bus minkštos ir gardžiai apskrudusios.
6.
Iškepkite sojų maltinius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite sojų maltinius ir kepkite po maždaug 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
7.
Patiekite. Į lėkštes dėkite sojų maltinukus, ant jų – po kelis šaukštus morkų salotų. Pagardinkite šviežiais daigais. Valgykite su orkaitėje keptomis bulvytėmis.
Patarimai:
Jei norite, į morkų salotas galite įmaišyti vieną-du šaukštus veganiško majonezo.
Salotoms naudojamus svogūnų laiškus galite keisti šviežiomis petražolėmis, padažui naudojamą klevų sirupą – skystu medumi ar agavų sirupu.
Salotas iki patiekiant laikykite šaldytuve, tačiau skaniausios jos bus tą pačią dieną.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital