Autorius apie receptą:
Tokią košę vaikystėje mums ruošė močiutė Žemaitijoje, ji kremiška ir labai skani. Kartais valgome tiesiog tokią, o kartais pagardiname kepinta šonine su svogūnais, bet
Tokią košę vaikystėje mums ruošė močiutė Žemaitijoje, ji kremiška ir labai skani. Kartais valgome tiesiog tokią, o kartais pagardiname kepinta šonine su svogūnais, bet skanu ir be papildomų priedų!
(...daugiau)(...mažiau)
Ona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai
bulvių
(didesnių)
150 gramų
džiovintų žirnių
pagal skonį
druskos
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žirnius iš vakaro užpilti šaltu vandeniu - vandens pilti tiek, kad būtų maždaug 2 cm vandens virš žirnių. Palikti išbrinkti.
2.
Išbrinkusius žirnius su visu vandeniu dėti į puodą ir apie 30 minučių virti, kol ims minkštėti.
3.
Bulves nuskusti, supjaustyti gana smulkiais (apie 2*2 cm) kubeliais, sudėti prie verdamų žirnių, jei neapsemia bulvių, pilti dar kiek vandens. Virti apie 10 - 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
4.
Vandenį nupilti, palikant šiek tiek ant dugno, pagardinti druska ir pipirais. Sugrūsti. Skanaus!
Patarimai:
•
Nemirkytus žirnius reikėtų virti apie 1.5 - 2 valandas.