Puikioji bulvių košė

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Puikioji bulvių košė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio ir konsistencijos bulvių košė, kuri tiesiog tirpsta burnoje! Truputis baltųjų pipirų ir česnako sustiprina košės skonį, suteikia jai gardaus aromato Nuostabaus skonio ir konsistencijos bulvių košė, kuri tiesiog tirpsta burnoje! Truputis baltųjų pipirų ir česnako sustiprina košės skonį, suteikia jai gardaus aromato tačiau ją taip pat galima pagardinti papildoma mėgiamų žalumynų saujele, kitais prieskoniais. Norintys dar kremiškesnės konsistencijos pusę pieno kiekio gali pakeisti riebesne grietinėle. (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
300 mililitrų pieno
3 šaukštai sviesto
1 šaukštas druskos (arba pagal skonį)
1 saujelė žalumynų (nebūtina)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis baltųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskuskite, gerai nuplaukite šaltu vandeniu, tuomet supjaustykite pusiau.
2.
Bulves sudėkite į puodą ir užpilkite labai šaltu vandeniu taip, kad jos būtų apsemtos. Pasūdykite šaukštu druskos.
3.
Uždengtas bulves virkite apie 25-30 min. Patikrinkite aštriu peiliu - jeigu jis lengvai susminga, bulvės jau išvirė.
4.
Bulvėms jau beveik išvirus, sviestą išlydykite prikaistuvyje. Supilkite pieną (arba pieno ir grietinėlės mišinį), sudėkite smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką. Lengvai maišant užvirinkite ir trumpam atidėkite.
5.
Bulvėms išvirus nuo jų nupilkite vandenį, puodą grąžinkite ant ugnies ir pakaitinkite dar apie minutę, kol nugaruos likęs skystis. Bulves nedelsiant sugrūskite.
6.
Karštą pieną supilkite ant sugrūstų bulvių, pagardinkite pipirais, jei reikia - dar trupučiu druskos, kitais mėgiamais prieskoniais, smulkiai sukapotais žalumynais. Viską intensyviai išplakite šluotele.
7.
Bulvių košę tiekite iškart.
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Diana
2017-02-02 08:32
Pipirų nedėjau, o visa kitą dariau pagal receptą, tikrai puiki košė pavyko :-) ATSAKYTI
VOB
2017-02-01 21:31
Žemaitiška bulvių košė
Išvirus bulves vandenį nupilti į atskirą indą. Bulves sutrinti su spirgučiais, supilti atgal bulvių vandenį. Užvirinti. Kai pradeda burbuliuoti įdėti keletą šaukštų miltų. Dar kokia minutę tegu paburbuliuoja. Ir skanaus! Vaikystėje buvo pati skaniausia Babytės košė. ATSAKYTI
Gitana
2017-01-20 16:18
Tikrai labai gera kose, vyras sake, kad skaniausia bulviu kose, kokia esu dariusi ATSAKYTI
Toma
2017-01-10 10:58
Labai labai skani kose pagal sita recepta gavosi, aciu!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital