Autorius apie receptą:
Neplanavau, bet prikepiau naminių sausainių. O buvo taip: tvarkiau virtuvėje spinteles ir pamačiau mėsmalę iš savo jaunystės laikų - mechaninė, daug metų tarnaujanti ir aš
Neplanavau, bet prikepiau naminių sausainių. O buvo taip: tvarkiau virtuvėje spinteles ir pamačiau mėsmalę iš savo jaunystės laikų - mechaninė, daug metų tarnaujanti ir aš labai džiaugiuosi ją turėdama. O šie naminiai sausainiai per mėsmalę man ne tik labai gardūs, bet ir nostalgiški! Nukelia į jaunystės prisiminimus, kada juos kepdavo mama. O jus ar kepate sausainius per mėsmalę? Beje, sausainiai gavosi labai gardūs, o ką tik iškepę jie būna labai trapūs, o atvėsę kiek kietesni.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 26
450 gramų
kvietinių miltų
200 gramų
sviesto
200 gramų
cukraus
1 vienetas
kiaušinių
2 vienetai
kiaušinių trynių
2 šaukštai
grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, atvėsinti.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinį, dėti trynius, berti cukrų, išplakti, supilti tirpintą sviestą, dėti grietinę ir išmaišyti.
3.
Į paruoštą masę įsijoti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, nelimpanti prie rankų, bet ne kieta. Tuomet ją uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
4.
Tešlos gabaliuką dėti į mėsmalę su sausainių formele ir formuoti sausainius.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainius.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.