Nostalgiški sausainiai Žiedeliai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 22
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Sausainiai žiedeliai
Sausainiai žiedeliai
Sausainiai žiedeliai
Sausainiai žiedeliai
Autorius apie receptą: Kitaip jau ir būti negali - atvažiuoja Godutė ir vienas iš klausimų būna: "ką, močiute, šiandien gaminsime?". Šįsyk aš jai padaviau savo receptų knygelę ir leidau rinktis. Kitaip jau ir būti negali - atvažiuoja Godutė ir vienas iš klausimų būna: "ką, močiute, šiandien gaminsime?". Šįsyk aš jai padaviau savo receptų knygelę ir leidau rinktis. Kiek receptų Godutei patiko, kaip jos akytės įdėmiai skaitė receptus nuo keksiukų iki tortų... Pradžioje norėjo gaminti spurgas, bet vėliau suradusi " Žiedelių " receptą tvirtai bakstelėjo pirštuku ir pasakė: "šiandien gaminsime šituos". Nieko kito nebeliko kaip raitotis abiems rankoves ir kibti į darbą. O dabar dalinuosi su jumis trapių, gardžių sausainių " Žiedelis " receptuku. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 22
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal skonį riešutų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į dubenį ir sumaigyti rankomis. Suberti cukrų, įmušti vieną kiaušinį ir išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus, kepimo miltelius, suberti vanilinį cukrų, gerai išminkyti. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų. Susukti į maistinę plėvelę, padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
2.
Tešlą iškočioti iki 5 - 6 mm storio, formele išspausti 9 cm skersmens dydžio apskritimus, viduryje mažesne formele išspausti 2 cm skersmens apskritimą.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainius.
4.
Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti. Plakiniu aptepti sausainius. Apibarstyti riešutais.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 - 20 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital