Nostalgiškas trupininis pyragas su uogiene

AUTORIUS:
Dovilė, Jaukus naminis maistas,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nostalgiškas trupininis pyragas su uogiene
Nostalgiškas trupininis pyragas su uogiene
Nostalgiškas trupininis pyragas su uogiene
Nostalgiškas trupininis pyragas su uogiene
Autorius apie receptą: Šis desertas tiesiog nukelia į vaikystę. Į tuos laikus, kai visi pyragai šventėms būdavo kepami namuose. Receptas itin paprastas, bet keisti nieko ir nereikia. Kaip kepdavo Mama, Šis desertas tiesiog nukelia į vaikystę. Į tuos laikus, kai visi pyragai šventėms būdavo kepami namuose. Receptas itin paprastas, bet keisti nieko ir nereikia. Kaip kepdavo Mama, taip kepu ir aš. (...daugiau) Dovilė, Jaukus naminis maistas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų kvietinių miltų
400 gramų agrastų uogienės (arba juodųjų serbentų uogienės)
200 gramų sviesto (šalto)
180 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį per sietelį išsijoti miltus, berti cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, gerai išmaišyti.
2.
Šaltą sviestą vis apvoliojant miltuose sutarkuoti burokine tarka į dubenį su miltais, viską gerai ištrinti rankomis, kad nebeliktų sviesto gumuliukų. Sviestas turi pasiskirstyti tolygiai. Paruošto mišinio viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, minkyti, kol tešla nebelips prie rankų.
3.
Kepimo formą (naudojau 30×25cm) ištiesti kepimo popieriumi. Paimti 2/3 tešlos ir kuo vienodžiau paspaudžiant iškloti kepimo formos dugną, tuomet subadyti šakute ir tolygiai paskirstyti uogienę, ant viršaus sutrupinti likusią tešlą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 190°C temperatūros orkaitėje 40 - 45 minutes.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital