Autorius apie receptą:
Ši labai skani, kitaip sakoma, sukta (nes reikia vis permaišyti) uogienė atitirpsta per valandą kambario temperatūroje, o paruošti nėra sunku. Tik reikia nepamiršti dienos
Ši labai skani, kitaip sakoma, sukta (nes reikia vis permaišyti) uogienė atitirpsta per valandą kambario temperatūroje, o paruošti nėra sunku. Tik reikia nepamiršti dienos eigoje pamaišyti. Taip paruoštos braškės ir būna panašaus skonio, kaip uogienė, o ne tiesiog šaldytos braškės su cukrumi, nes cukrus gerai ištirpsta, atsiranda skysčio, o virti nereikia. Atradau receptą prieš kelis metus internete ir iki šiol juo naudojuosi.
(...daugiau)(...mažiau)
Miglė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2.5 kilogramo
braškių
(apytikriai)
1 kilogramas
cukraus uogienėms
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes nuplauti, nupjauti kotelius ir supjaustyti. Mažas braškes galima pjauti pusiau, o didesnes į kelias dalis. Į dubenį sudėti pjaustytas braškes, berti cukrų, išmaišyti.
2.
Laikyti kambario temperatūroje ir per pusdienį pamaišyti kelis kartus.
3.
Paruoštą uogienę sudėti į indelius ir dėti į šaldymo kamerą.