Klasikiniu būdu marinuoti pomidorai žiemai

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Klasikiniu būdu marinuoti pomidorai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šį receptą išmokau iš mamos ir jau daugybę metų tik pagal jį ir gaminu, nes man taip skaniausia. Šis receptas tinka ir prinokusiems, ir žaliems pomidorams. Beje, marinavimui Šį receptą išmokau iš mamos ir jau daugybę metų tik pagal jį ir gaminu, nes man taip skaniausia. Šis receptas tinka ir prinokusiems, ir žaliems pomidorams. Beje, marinavimui geriausiai tinka kieti, tvirti, nepernokę pomidorai. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas pomidorų
šiek tiek garstyčių grūdelių
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek lauro lapų
Marinatui:
1 litras vandens
100 mililitrų acto 9%
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Kad kaitinant pomidorų odelė nesutrūktų, pirmiausia juos subadykite mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku.
2.
Pomidorus sudėkite į stiklainius. Į kiekvieną pomidorų pripildytą stiklainį galima įdėti šiek tiek garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir po lauro lapelį. Dar tinka įdėti petražolės šakelę ar šiek tiek krapų ar truputį morkų lapelių.
3.
Marinatui šaltame vandenyje ištirpinkite cukrų bei druską ir įmaišytkite actą. Marinatu užpilkite pomidorus.
4.
Dideliame puode ant dugno patieskite rankšluostėlį. Ant jo sustatykite stiklainius, pridenkite dangteliais (bet neužsukite) ir įpilkite šalto vandens, kad apsemtų apie du trečdalius stiklainių. Puodą užkaitinkite, kad vanduo imtų garuoti (bet aktyviai nevirtų) ir nuo tada kaitinkite apie 15-20 minučių arba iki stiklainių viršuje pamatysite kylant pirmus burbuliukus.
5.
Iškaitintus stiklainius ištraukite iš vandens, sandariai užsukite dangteliais, apverskite dugnu aukštyn ir palikite atvėsti.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
cukinija
2009-08-24 14:50
Netycia radau si recepta ir atsidziaugti negaliu :) Gaminau pernai ir uzpernai, gaminsiu siemet vel, man patys skaniausi sie pomidorai ATSAKYTI
Ginatutė
2009-08-09 21:19
Būtinai išbandysių receptą, didelis ačiū! ATSAKYTI
Pomidorų mėgėjas
2009-08-09 20:14
Jau ilgokai ieškau šio recepto, didelis AČIŪ jums, čia mano vaikystės pomidorų receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital