Nekeptas sūrio tortas su uogiene (arba uogomis)

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Nekeptas sūrio tortas su uogiene (arba uogomis)
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas sūrio tortas su uogiene (arba uogomis)
Nekeptas sūrio tortas su uogiene (arba uogomis)
Nekeptas sūrio tortas su uogiene (arba uogomis)
Nekeptas sūrio tortas su uogiene (arba uogomis)
Autorius apie receptą: Šis tortas labai kremiškas, bet tuo pačiu ir gaivus. O turint mintyje, kaip žavingai jis atrodo ir kad pagaminsite per 30-40 minučių, jis tiesiog tobulas šventei ar kai norisi Šis tortas labai kremiškas, bet tuo pačiu ir gaivus. O turint mintyje, kaip žavingai jis atrodo ir kad pagaminsite per 30-40 minučių, jis tiesiog tobulas šventei ar kai norisi nustebinti artimuosius. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
220 gramų sausainių (naudojau Gaidelio "Spanguolė")
90 gramų sviesto
Kremui:
400 gramų kreminio sūrio (arba varškės+maskarponės, žr. patarimus)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
10 gramų želatinos
20 mililitrų citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Viršui:
150 gramų uogienės (skaniau rūgštesnės, arba šviežių ar šaldytų uogų, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į nedidelį indelį įpillame citrinų sultis ir 50 ml vandens. Ant viršaus užberiame želatinos miltelius ir paliekame išbrinkti (jei želatina smulki, išbrinks per 5-10 minučių, o stambesnei reikės 20-30 minučių).
2.
Sausainius elektriniu smulkintuvu sutriname iki trupinių ir sumaišome su ištirpintu sviestu.
3.
Kepimo formos atsegamais kraštais (naudojau 22 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi. Į formą suberiame sausainių trupinius ir spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame torto pagrindą bei daugmaž 4-5 cm aukščio sieneles. Padedame pagrindą į šaldytuvą, kol ruošime kremą.
4.
Želatiną ištirpiname virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje (tirpindami neužviriname!).
5.
Į dubenį supilame grietinėlę. Maišydami šluotele į grietinėle plona srovele supilame šiltą (tai svarbu!) želatiną.
6.
Į kitą dubenį suberiame maskarponę, cukrų ir vanilės ekstraktą. Mikseriu paplakame, kad ingredientai susijungtų. Toliau plakdami per kelis kartus supilame grietinėlę. Plakame iki kremas ims laikyti formą (labai standus jis neturi būti, bet perbraukus pirštu griovelis turėtų likti bent 4-5 sekundėms).
7.
Kremą supilame ant sausainių pagrindo.
8.
Uogienę (aš naudojau aviečių) perkošiame per sietelį, jog būtų vientisa. Galima to ir nedaryti, bet man taip gražiau.
9.
Ant kremo viršaus šaukšteliu išdėliojame uogienės "taškus". Nedideliu peiliuku juos lengvai sumaišome su kremu, suformuodami tarsi raštą.
10.
Tortą dedame į šaldytuvą bent 4-5 valandoms (o dar geriau nakčiai), kad sustingtų.
Patarimai:
ĮDOMUS FAKTAS: Gamtininko Leonardo Grudzinsko straipsnyje „Spanguolė – gervių ir laumių uoga“ yra padavimas apie spanguolių kilmę: „Vietoj Dunojaus akivaro senovėje bangelėmis teškeno gražus ežerėlis. Naktį į jo atabradus subrido baltaplaukės, baltakrūtės laumiukės. Patekėjo mėnuo. Mėnuo jaunikaitis. Sidabro šviesa nutvilkė gražuoles. Tosios susigėdusios gervėmis pavirto, raistų glūdumosna nuplasnojo. Ant samanų kilimo laumiukės pamiršo karolius iš rubino – raudonojo brangakmenio. Užburti buvo tie karoliai, neatiteko jaunam mėnuliui, o pavirto spanguolėmis – laumių uogomis.“
Kreminio sūrio be priedų rasite daugelyje didesnių prekybos centrų. Dažniausiai sutinkamas "Philadelphia", bet tinka ir kitokie panašios tekstūros. Arba galite jį pakeisti 200g maskarponės + 200 g varškės, tokiu atveju varškę pirmiausia sutrinkite blenderiu iki bus vientisa ir sumaišykite su maskarpone.
Vietoje uogienės tika ir šviežios ar šaldytos uogos. 200-300 g uogų suberkite į puodą, užpilkite 40-50 g cukraus ir nuo užvirimo sumažinę ugnį kaitinkite 5 minutes iki uogų padažas šiek tiek sutirštės. Tada jį perkoškite per sietelį ir palikite atvėsti.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital