Nekeptas Oreo sausainių tortas su kreminio sūrelio kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Nekeptas Oreo tortas su kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
250 gramų oreo sausainių
50 gramų sviesto
Kremui:
400 gramų kreminio sūrio (naudojau Philadelphia)
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų oreo sausainių
100 gramų varškės
pagal skonį cukraus
50 mililitrų apelsinų sulčių
45 mililitrai vandens
18 gramų želatinos
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis citrinos žievelės (nutarkuotos nuo vienos citrinos)
Papuošimui:
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
40 gramų juodojo šokolado
šiek tiek oreo sausainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui sausainius susmulkinti į trupinius ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainius, masę paskirstyti ir suspausti. 30 minučių palikti šaldytuve.
2.
Želatiną užmerkti vandenyje, kad išbrinktų ir palikti pastovėti 15-20 minučių. Vėliau pakaitinti virš garų vonelės, kol visiškai ištirps (jokiu būdu neužvirinti, nes nesustings) ir palikti atvėsti.
3.
Kreminį sūrį, varškę, citrinos bei apelsinų sultis, tarkuotą citrinos žievelę ir cukrų (jo dėkite pagal skonį) gerai išplakti, supilti ištirpintą bei atvėsintą želatiną ir plakti toliau. Įmaišyti iki standumo išplaktą grietinėlę.
4.
Į formą dėti pusę kremo masės, ant jos išdėlioti sausainius (6 sausainius palikti papuošimui). Ant viršaus sudėti likusią masę ir dėti tortą į šaldytuvą 3 - 4 valandoms.
5.
Puošti pagal savo fantaziją. Aš šokoladą ištirpinau su šiek tiek grietinėlės, atvėsinau iki kambario temperatūros ir užliejau ant torto kraštų. Likusią grietinėlę išplakiau ir puošiau tortą konditeriniu švirkštu, ant viršaus išdėliojau sausainius.
Patarimai:
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Vilija
2024-03-23 16:42
Tortas išeina sūrus, kadangi į Philadelphia sūrį yra įdėta nemažai druskos.
Ar ir Jums, autore, išeina sūrus tas tortas? ATSAKYTI
Justė
2024-03-29 14:50
Kreminis sūris puikiai susibalansuoja su kitais saldžiais ingredientais, jis dažnai naudojamas daugelyje desertų ir pyragų. Jei nenorite naudoti kreminio sūrio, dažnai jį galima pakeisti maskarpone sumaišyta perpus su kremine varške ar trintuvu iki glotnios tekstūros pertrinta paprasta varške. ATSAKYTI
Rita
2018-08-13 19:55
Laba diena, labai neaišku kaikurios vietos. Kur citrinos sultis dėti? Aprašyme atsiranda citrinos žievelė... Kiek dėti cukraus? ar tortas bus sūrus o ne saldus?
Suprantu, kad šefai šį receptą perskaitę jiems viskas aišku, bet kai atsidarai pirmą kartą ir nori pagaminti, kyla daug klausimų, tada ieškai kito recepto, aiškesnio.
Ačiū!
Tortas turėtų būti skanus, bet ... ATSAKYTI
Ieva
2018-08-13 21:31
Cukraus autorė rekomenduoja dėti pagal skonį - kreme nėra žalių kiaušinių, jį drąsiai galima ragauti ir dėti daugiau cukraus, jei norisi saldžiau. O apie sultis parašyta trečiame žingsnyje, t.y. pilti ir citrinos ir apelsinų sultis. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital