Nekeptas jogurto tortas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nekeptas jogurto tortas su uogomis
Nekeptas jogurto tortas su uogomis
Nekeptas jogurto tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Šio torto paruošimui neprireiks nei valandos, o ir nereikia jokių įmantrių sugebėjimų. Reikės tik truputį palaukti kol sustings, o puošti galite pagal savo skonį ir Šio torto paruošimui neprireiks nei valandos, o ir nereikia jokių įmantrių sugebėjimų. Reikės tik truputį palaukti kol sustings, o puošti galite pagal savo skonį ir fantaziją. Beje, visi prouktai turi būti kambario temperatūros. Naudojau 24 cm apvalią kepimo formą. (...daugiau) Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 litras graikiško jogurto
500 mililitrų grietinėlės (33% riebumo)
500 gramų braškių
500 gramų šilauogių
200 mililitrų kavos (paruoštos juodos)
170 gramų cukraus pudros (arba pagal skonį)
100 mililitrų vandens (želatinai brinkinti)
1 vienetas citrinų (reikės išspaustų sulčių, galima koreguoti pagal skonį)
50 gramų želatinos
30 vienetų biskvitinių pirštelių ("Damų pirštelių", apytikriai)
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Torto formą (naudojau 24 cm skersmens torto formą nusegamais kraštais) iškloti maistine plėvele, ant dugno dėti kepimo popieriaus apskritimą.
2.
Uogas nuplauti, braškes supjaustyti norimo dydžio gabaliukus.
3.
Damų pirštelių becukrę pusę trumpam merkti į kavą ir cukruota puse (jos nemirkyti kavoje) į išorę daryti torto šonus - dėti palei torto formos sienelę sausainius formuojant torto kraštą, cukruota pusė turi liesti torto sienelę. Likusius sausainius sudėti formuojant pagrindą.
4.
Į formą ant sausainių suberti uogas ir paskirstyti per visą plotį.
5.
Į dubenėlį berti želatiną, užpilti vandeniu, leisti išbrinkti apie 15 minučių ir garų vonelėje ištirpinti, labai svarbu neužvirti. Tuomet atvėsinti.
6.
Į dubenį pilti grietinėlę, berti cukraus pudrą ir plakti elektriniu plakikliu iki lengvų putų. Tuomet supilti jogurtą, citrinos sultis ir vanilę, viską lengvai išplakti iki purių, lengvų putų.
7.
Kelis kremo šaukštus dėti į želatiną ir išmaišyti, o gautą masę supilti į likusį kremą. Viską dar kartėlį lengvai išmaišyti.
8.
Paruoštą kremą sukrėsti ant uogų, lengvai pakratyti formą, kad kremas visur pasiskirstytų.
9.
Dėti į šaldytuvą visai nakčiai, kad sustingtų. Tuomet puošti su uogomis, pabarstyti kakava ar kaip tik norisi.
Patarimai:
Torto ingredientai surašyti dvigubai porcijai, jei norite mažesnio, gaminkite iš vienos porcijos - visus ingredientų kiekius dalinkite iš dviejų.
Visi torto ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital