Nekeptas jogurtinis tortas su kiviais ir bananais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Nekeptas jogurtinis tortas su kiviais ir bananais
Nekeptas jogurtinis tortas su kiviais ir bananais
Nekeptas jogurtinis tortas su kiviais ir bananais
Autorius apie receptą: Vakar su mažąja gaminome šį tortuką. Paprastas ir skanus. Tortui naudojau 18 centimetrų skersmens formą. Vakar su mažąja gaminome šį tortuką. Paprastas ir skanus. Tortui naudojau 18 centimetrų skersmens formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
100 gramų šokoladinių sausainių
60 gramų sviesto
Kremui:
2 vienetai bananų (didesnių)
3 vienetai kivių (svėrė 376 g.)
300 gramų graikiško jogurto
250 gramų kreminės varškės (be priedų)
120 mililitrų vandens (šalto)
80 gramų cukraus (pagal skonį)
20 gramų želatinos
0.5 šaukšto citrinų sulčių
Papuošimui:
1 vienetas kivių
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužyti, sviestą ištirpinti, viską sudėti į elektrintį trintuvą ir sutrinti. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, paskirstyti sausainių - sviesto masę, gerai paspausti ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
3.
Kivius nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis, įberti cukraus ir pavirti apie 4 - 5 minutes ant nedidelės ugnies. Palikti kelias minutes pravėsti.
4.
Į kivius įmaišyti išbrinkintą želatiną, nuimti nuo viryklės ir gerai išmaišyti, kad želatina visiškai ištirptų. Masę atvėsinti ir elektriniu trintuvu sutrinti į tyrelę.
5.
Varškę ir jogurtą išplakti, sumaišyti su atvėsusia kivių tyrele.
6.
Ant sausainių pado dėti sluoksnį supjaustyto griežinėliais banano, tada pusę varškės-kivių-jogurto kremo, vėl bananą, užpilti likusį kremą ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei masė bus skystoka, papildomai galite banano nebedėti arba palaukti, kol pirmas kremo sluoksnis apstings.
7.
Puošti kakava, kiviai arba pagal savo fantaziją.
Patarimai:
Torto kremas gali pavykti kiek skystesnis, nei įprasta, tortą geriausia palikti stingti per naktį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Emilija
2021-02-16 10:47
Kivi susmulkinau mazais kubeliais, paviriau 5min ir viskas puikiai sustingo. Tik mano 24cm formai sausainiu ir sviesto padui reikėjo dvigubai daugiau :) tortas gaivus, nera labai saldus ATSAKYTI
Roma
2019-12-04 12:44
Aš tokį pat darau su brškėm, avietėm ar kitokiomis uogomis, nereikia kaitinti ir visada sustingsta. ATSAKYTI
Rasa
2019-11-24 22:29
Kiviai neleidžia stingti želatinai. ATSAKYTI
Diana
2019-11-26 12:36
Todėl recepte kiviai ir kaitinami, jog deaktyvuoti medžiagas, neleidžiančias sustingti želatinai :) Su pakaitintais kiviais sustingsta puikiai :) ATSAKYTI
Vlad
2019-11-02 17:12
Pravalas. Nesustingo. Viriau kivius ilgai. Vietoj paprastos zelatinos idejau zeles milteliu citrinu skonio bet daugiau nei recepte beveik dvigubai. Dar kivio mase kai maisiau su kremu ji nebuvo salta. Gal del to? ATSAKYTI
Laima
2019-12-02 12:15
Nepavyko, nes nesilaikėt recepto - želė milteliai ir želatina yra du skirtingi dalykai. Želė milteliuose gali želatinos būti visai kitoks kiekis, ji numatyta būtent želė kiekiui - pvz., 77 gr standartinis želė pakelis būna skirtas 500 ml vandens, ir želė pavyks standi, bet ne tokia, kad galima būtų supjaustyti labai gerai formą laikančiais gabaliukais kaip tortą. O čia torto masės gerokai virš 500 ml ir ji kur kas sunkesnė nei vanduo, o želė miltelių jei dėjot 40 gramų, tai nieko keisto, kad nesustingo. ATSAKYTI
Simona:)
2019-03-26 12:33
Tortas sustingo kuo puikiausiai!:))) Šis tortas yra labai lengvai pagaminamas, o skonis - Pasaka!:))) ATSAKYTI
Lukas
2019-02-16 17:18
Per kiek laiko sustingsta? ATSAKYTI
Ieva
2019-02-17 08:54
Aš tokius tortus visuomet stingdau pernakt :) ATSAKYTI
Dovilė
2019-02-07 08:01
Dariau viską pagal receptą išskyrus: dėjau daugiau cukraus ir želatinos, bet dėja tortas pakankamai nesustingo. Dariau savo gimtadienio proga, likau be torto ir geros nuotaikos :( Nenuleidžiu rankų, bandysiu dar kartą, tikiuosi antrą kartą pavyks :) bet kremo masė tikrai skani :) ATSAKYTI
Raimonda
2019-02-07 11:03
Labai svarbu pakankamai pavirinti kivius, prieš tai juos tikrai gana smulkiai supjausčius :) ATSAKYTI
Lina
2019-01-13 11:21
Nenoriu vertinti blogai, bet sitas tortas man nesustingo. Viska dariau pagal recepta.... ATSAKYTI
Ingutė
2019-01-14 09:38
Ar tikrai pakankamai virėte kivius? Jie šiaip sunkiai draugauja su želatina, todėl juos būtina pavirti, kad stingtų. ATSAKYTI
Dovilė
2018-08-07 18:25
Tai kažkas tokio. Labai tinka vasaros pietums prie puodelio kavos. Svečiai aikčiojo ATSAKYTI
jolanta
2017-11-12 16:31
Kokią kreminę varškę perkate? ATSAKYTI
Austėją
2017-11-12 18:24
Aš šį tortą gaminau su President kremine varške (nesaldinta), kur kibirėliuose būna. Bet bet kuri turėtų tikti. Tikrai skanus ir gaivus tortas gavosi, ir man, ir svečiams labai patiko. Ačiū, Andželikai, už dar vieną nuostabų receptą! ATSAKYTI
Lilijana
2017-11-07 22:16
Nuostabu! ATSAKYTI
zita
2017-11-02 07:08
Labai graziai atrodo, tai ir skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital