1.
Sausainius susmulkinti iki šlapio smėlio konsistencijos, sumaišyti su sviestu. Torto formą su nuimamais kraštais (apie 22 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę, prispausti, įdėti į šaldytuvą 30 min.
2.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu. Palikti 20 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
3.
Grietinėlę išplakti su druska iki standumo. Padalinti į dvi dalis.
4.
Žele užpilti karštu vandeniu, gerai išmaišyti, kol visiškai ištirps. Palikti atvėsti.
5.
Grietinę išplakti su cukrumi, supilti vieną dalį plaktos grietinėlės, atvėsintą žele, atsargiai išmaišyti. Sudėti dalį vyšnių. Viską supilti ant sausainių. Palikti šaldytuve, kol pradės stingti.
6.
Į paliktą dalį plaktos grietinėlės, maišant, supilti ištirpintą, atvėsusią želatiną, išmaišyti. Uždėti ant vyšninio sluoksnio. Palikti šaltai kelioms valandoms, kol gerai sustings.
7.
Išėmus iš torto formos, puošti norimomis uogomis - aš puošiau raudonomis ir geltonomis avietėmis, juodaisiais serbentais, likusiomis vyšniomis, mėtų lapeliais, nasturtų žiedais.