Nekaitinta svarainių uogienė žiemai - tikras vitaminų užtaisas!

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Nekaitinta svarainių uogienė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šio gardumyno nekaitinu, tad jis išsaugo visas naudingas medžiagas ir ypač praverčia atėjus peršalimo sezonui. Gardinu šia uogiene arbatą, košę ar tiesiog suvalgau po Šio gardumyno nekaitinu, tad jis išsaugo visas naudingas medžiagas ir ypač praverčia atėjus peršalimo sezonui. Gardinu šia uogiene arbatą, košę ar tiesiog suvalgau po šaukštelį, kad pastiprinti imunitetą. Svarainiai yra tikras lietuviškas auksas, dažnai nepelnytai pamirštamas! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas svarainių
200 gramų medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svarainius švariai nuplaukite ir nusausinkite. Juos supjaustykite ketvirčiais ir išimkite sėklytes. Jeigu turimas virtuvės kombainas galingas, užtenka svarainius supjaustyti ketvirčiais, o jeigu silpnesnis - pasmulkinkite juos į daugiau dalių, tada sutrinti bus lengviau. Beje, kai kurie svarainius trina ir su visomis sėklomis, nes pasak tradicinės medicinos sėklose yra vaistinių medžiagų, tik jos gana koncentruotos, tad su sėklomis trinto gardėsio vartoti reikėtų saikingai, ne daugiau negu šaukštelį per dieną. Jeigu šios svarainienės duosite mažiems vaikams, trinkite be sėklyčių.
2.
Susmulkintus svarainius dėkite į virtuvės kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Į trynimo pabaigą sudėkite medų ir dar šiek tiek patrinkite, jog medus tolygiai pasiskirstytų. Paragaukite, ar pakanka medaus. Jeigu norisi saldžiau, galite įdėti jo dar truputėlį. Aš mėgstu pasigaminti šią tyrę rūgštesnę, bet čia visiškai asmeninis pasirinkimas. Beje, jeigu norite dar daugiau vitaminų ir natūralių naudingų medžiagų, drauge su svarainiais galima sutrinti šiek tiek imbiero.
3.
Paruoštą masę sudėkite į švarius stiklainiukus, palikdami daugmaž apie 0.5-1 centimetro nuo stiklainiuko viršaus tuščią. Užsukite švariais, sandariais dangteliais ir dėkite į šaldiklį. Aš mėgstu šaldyti mažesniuose stiklainiukuose, nes mūsų šeimyna nedidelė, bet dydį rinkitės pagal save. Taip pat galima šaldyti ledukų formelėse, o po to užšalus perdėti į šaldymo maišelius. Tada turėsite tokį puikų “vieno karto” gėrį, iš kurio pasigaminsite pačios skaniausios ir sveikiausios arbatos.
4.
Kai užsinorėsite šio gardėsio, tiesiog iš vakaro perdėkite stiklainiuką iš šaldytuvo į šaldiklį ir ryte galėsite mėgautis! Atidarytas stiklainiukas šaldytuve man gerai laikosi bent 1-2 savaites, galbūt ir ilgiau laikytųsi, bet jis ten neužsibūna :-)
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (16)
Mara
2018-09-16 10:26
Dėl svarainių trynimo su sėklomis stipriai suabejočiau... Jos nekenksmingos tik kol nepapuola į žmogaus skrandį, nes reaguodamos su skrandyje esančia druskos rūgštimi virsta kalio cianidu t.y. nuodais... Nebent norisi, kaip senovėje mažais kiekiais vartojant nuodus pratintis prie jų, kad pavartojus didesnį kiekį niekas nenunuodytų:) ATSAKYTI
Dovilė
2018-09-17 12:29
Iš tiesų aš pati trinu be sėklų, nes irgi esu atsargi jų klausimu bei dažnai dukterėčios mėgsta į arbatą įsidėti. Bet iš tradicinės medicinos atstovų ar žolininkų ne kartą teko girdėti, kad sėklos mažais kiekiais gali būti naudojamos kaip vaistas. Abrikosų kauliukų branduolius irgi kai kur pardavinėja kaip vaistus nuo vėžio, nors juose cianido koncentracija dar didesnė. Ir iš tiesų yra net vienas kitas apypadoris mokslinis tyrimas, kuris šiek tiek paaiškina galimą mechanizmą. Ne cianido, žinoma, bet šalia jo sėklose esančių kitų medžiagų ir kaip jos gali reaguoti su vėžinėmis ląstelėmis. Tad čia turbūt vieningos nuomonės nėra, tiesos turbūt yra ir tradicijose, ir moksle, o kur ta riba, kiekvienam rinktis pačiam. Svarbiausia, mano manymu, išgirdus kad kažkas maistinga ar naudinga, neperlenkti lazdos, o pasiskaityti ir pačiam tiek apie vieną, tiek apie kitą medalio puses ir suvokti tiek galimas naudas, tiek galimas rizikas. ATSAKYTI
Vita
2018-09-14 15:39
Niekada taip nebandziau butinai pameginsiu Aciu uz receptuka ATSAKYTI
Simona
2018-09-14 14:39
Sveiki, o stiklainiukai saldiklyje nesuskilineja?! ATSAKYTI
Dovilė
2018-09-14 18:40
Labai dažnai dalykus šaldau stiklainiukuose ir dar niekada nesuskilo :) Tiksliau vieną kartą yra buvę, jog norėjau greitai atirpinti ir tiesiai iš šaldiklio išimtą stiklainį merkiau į karštą vandenį. Va tada stiklainiukas gražiai liko be dugno :) Tad jeigu taip nedarysite, o tiesiog leisite lėtai atitirpti šaldytuve arba kambario temperatūroje, viskas bus gerai :) ATSAKYTI
Simona
2018-09-15 14:13
Ačiū, būtinai išbandysiu ATSAKYTI
Rima
2018-09-12 18:22
Gal galima sublenderiuoti jeigu kombaino nera, arba kokteiliu rtintuvu sutrinti ? ATSAKYTI
Dovilė
2018-09-12 19:06
Tikrai galima, tik trintuvas turi būti pakankamai galingas, nes svarainiai kietoki, tad silpnesniam varikliukui darbas gali pasirodyti per sunkus. Jeigu trinant matysite kad trintuvas labai įkaista, padarykite pertraukėlę ir leiskite variklui truputį pailsėti. Sėkmės! ATSAKYTI
Birutė
2017-10-18 11:14
Visai nesenai skaičiau,kad svarainių sėklos nuodingos. O čia rašo,kad trinti su sėklomis...? ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-18 11:40
Tradicinėse medicinose svarainių sėklos kaip vaistas naudojamos jau labai seniai. Tiek pačios sėklos, tiek įvairūs jų antpilai. Tačiau kaip ir daugelį vaistinių medžiagų, jeigu vartoti, tą reikia daryti labai saikingai, nes kas mažais kiekiais gali būti vaistas, didesniais kiekiais gali pakenkti. Todėl recepte ir paminėjau, jog jeigu trinsite su visomis sėklytėmis, šios svarainienės vartokite po nedaug. Mažų vaikų organizmas irgi būna jautresnis, tad jeigu gaminsite ir jiems, geriau trinkite be sėklyčių. ATSAKYTI
Lėja
2017-10-17 20:45
Neturiu su kuo sutrinti, o svarainių turiu nemažai... ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-17 21:13
Galima svarainius tarkuoti smulkia tarka, na tik kad darbo daug.. ATSAKYTI
Rita
2017-10-17 20:21
Būtinai pasidarysiu. Turiu trys svarainio medžius. Ne krūmus, o medžius, todėl jų labai daug. Ir medaus pakanka. Pamėginsiu nevirto skanėsto. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-17 20:26
Labai gera girdėti, būtinai išbandykite. Tik medučio skonį reguliuokite pagal save, nes vieniem saldžiau, o kitiems mažiau saldžiai norisi. Man čia auksinis receptas, svarainis - tikrai ne prastesnis vaistas už visokius užsienio atkeliavusius augalus, reikia naudotis, kad jų turime :-) ATSAKYTI
Inga
2017-10-17 20:42
O koks medus? Iš maksimos turbūt netinka? ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-17 21:12
Būna dabar ir didesnėse parduotuvėse medaus iš ūkininkų, esu tikrai gana kokybiško nusipirkusi neseniai maksimoje. Aišku, iš pažįstamų būna skanesnis ir patikimesnis, kad bitės cukrumi nemaitintos, maistingesnis tada medutis. Bet kalbant apie skonį, tinka pats įvairiausias medus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis