Napoleono tortas su Advokato kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Napoleono tortas su Advokato kremu
Autorius apie receptą: Gardusis Napoleono tortas -puikiai tinka ir šventėms. Gardusis Napoleono tortas -puikiai tinka ir šventėms. Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
650 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
450 gramų sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių
200 mililitrų vandens (ledinio)
2 šaukštai obuolių acto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
700 mililitrų pieno
400 mililitrų grietinėlės
2 vienetai kiaušinių trynių
60 gramų sviesto
6 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai kukurūzų krakmolo (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės ekstrakto (arba vanilės esencijos)
Pertepimui:
150 gramų uogienės (naudojau bruknių su kriaušėmis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kremui į puodą pilti pieną (pasilikti ir atidėti 4 šaukštus pieno), užvirti iki virimo ant vidutinės kaitros.
2.
Į dubenį sudėti kiaušinio trynius, suberti cukrų, suberti krakmolą, druską, vanilę ir 4 šaukštus pieno. Išmaišyti iki kol neliks gumuliukų.
3.
Kai pienas užverda, nukelti nuo kaitros, kelis šaukštus įpilti į dubenį su trynių mase, išmaišyti. Tuomet supilti į puodą su pienu. Dėti vėl ant ugnies, kaitinti nuolat maišant mentele apie 2 minutes iki kol masė sutirštėja.
4.
Į dubenį su kremu dėti sviestą ir vėl maišyti iki kol tolygiai pasiskirsto ir masė tampa vientisa. Kremą atidėti iki kol visiškai atvės.
5.
Į dubenį pilti grietinėlę, berti cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu.
6.
Atvėsusį kremą suplakti elektriniu plaktuvu, įdėti 3 - 4 šaukštus grietinėlės ir suplakti.
7.
Nuolat plakant grietinėlę vidutiniu greičiu po šaukštą dėti plikyto kremo. Kremas turi būti purus, lengvas.
8.
Lakštams sviestą supjaustyti, sudėti į dubenį. Įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir trinti pirštais iki trupinių masės. Tuomet supilti vandenį, actą ir minkyti iki kol nelieka sviesto gabaliukų.
9.
Paruoštą tešlą suformuoti į rutulį, jį padalinti į 12 nedidelių gabaliukų. Kiekvieną susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
10.
Kiekvieną gabaliuką iškočioti į 28 - 30 cm skersmens lakštą. Subadyti šakute. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti lakštą.
11.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol gražiai apskrunda.
12.
Kai iškeps, dar karštą apipjaustyti pagal torto formos kraštus (naudojau 24 cm skersmens). Apipjaustytus gabalėlius atidėti.
13.
Padėklą, kuriame rinksite tortą, patepti šiek tiek kremu, dėti torto formos kraštus. Aš dariau du nedidelius tortukus - vieną 6 lakštų, kitą 7 lakštų, bet galite daryti ir vieną didelį. Dėti lakštą, tuomet dėti dalį kremo, paskirstyti per visą plotą. Taip sutepti kelis lakštus, tuomet vieno lakšto dėti uogienės ir paskirstyti per visą plotį. Sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų.
14.
Likusius kraštus sutrupinti, apibarstyti torto viršų. Dėti į šaldytuvą parai, tuomet puošti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital