1.
Tešlai iš vakaro įdėkite 400 g sviesto į šaldiklį.
2.
Miltus suberkite ant stalo ir įberkite druskos. Burokine tarka, vis pamiltuojant, sutarkuokite iš šaldiklio išimtą sviestą.
3.
Atskirame dubenėlyje kiaušinį sumaišykite su actu ir lediniu vandeniu ir supilkite ant miltų, maišykite, kol masė taps drėgna. Tešlos neminkote, tik lengvai suspauskite į vieną gumulą. Padalinkite į 10 gabalus. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą maždaug valandai.
4.
Po valandos išimkite po vieną gabalėlį ir ant kepimo popieriaus iškočioti kiek galima ploniau, 2-3 mm. Iškočiotą blyną ir apipjaukite pagal norimą dydį (mano 21 cm skersmens) ir subadykite šakute.
5.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Kepant, lakštų skersmuo sumažėja maždaug 2 cm.
6.
Pasiruoškite torto kremą: kiaušinį išplakite su krakmolu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol neliks gumuliukų.
7.
Pieną ant vidutinės ugnies pakaitinkite tol, kol bus karštas. Puodą nuimkite nuo ugnies ir į karštą pieną lėtai, maišant, supilkite kiaušinio ir krakmolo plakinį. Dėkite puodą atgal ant ugnies ir kaitinkite kelias minutes, kol sutirštės (tai tikrai pastebėsite, nes kremas sutirštėja labai). Įdekite sviestą, išmaišykite. Paruoštą kremą visiškai atvėsinti.
8.
Išplakite šalta grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai sumaišykite su atvėsintu plikytu kremu.
9.
Surinkti tortą: ant lėkštės dėkite pirmą šaltą torto lakštą ir jį aptepkite kremu. Taip susluoksniuokite visus torto lakštus arba vieną, kaip aš, galite sutrupinti papuošimui.
10.
Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms.
11.
Papuoškite tortą pagal savo norus. Aš apibarsčiau sutrupintu torto lakštu.