Autorius apie receptą:
Namuose pasigaminti varškės sūrį yra visai paprasta ir galite būti tikri, kad jis be jokių nereikalingų priedų. Reikės vos kelių ingredientų ir nuostabus sveikas užkandis
Namuose pasigaminti varškės sūrį yra visai paprasta ir galite būti tikri, kad jis be jokių nereikalingų priedų. Reikės vos kelių ingredientų ir nuostabus sveikas užkandis bus paruoštas. Nuotraukoje pateiktas su medumi ir cinamonu bei riešutų sviestu ir uogiene. Pieną naudokite pilno riebumo, o vietoje grietinės galima naudoti jogurtą. Kiaušiniai nebūtini, tačiau suteikia malonią konsistenciją.
(...daugiau)(...mažiau)
Audronė Little Tasty Sins
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 litrai
pieno
(3,5 proc.)
500 mililitrų
kefyro
300 gramų
grietinės
3 vienetai
kiaušinių
1 šaukštelis
druskos
1 žiupsnelis
kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Atskirame inde gerai išmaišykite kefyrą, grietinę, kiaušinius, druską ir kmynus.
2.
Pieną supilkite į didelį puodą ir užkaiskite. Stebėkite pieną. Kai pienas jau beveik verda, nuimkite nuo ugnies, supilkite į puodą kefyro masę, išmaišykite ir grąžinkite ant ugnies. Nuolat maišant, palaukite, kol užvirs ir pavirkite porą minučių. Pienas sušoks į varškę.
3.
Nuimkite nuo ugnies, perkoškite ir sudėkite varškę į sūrmaišį. Jei tokio neturite, tiks ir paprasta marlė ar net seni švarūs marškinėliai. Užriškite galą ir paslėkite tarp dviejų pjaustymo lentelių sunkiu daiktu porą valandų.