Autorius apie receptą:
Gaminant tikėjausi, kad bus užtepėlė, bet pavyko dar skaniau. Žinau ir kodėl taip įvyko. Aš rinkausi birią varškę, joje mažai drėgmės, tad man sustingo ir gavosi lydytas
Gaminant tikėjausi, kad bus užtepėlė, bet pavyko dar skaniau. Žinau ir kodėl taip įvyko. Aš rinkausi birią varškę, joje mažai drėgmės, tad man sustingo ir gavosi lydytas varškės sūris, kuris yra labai skanus, puikiai pjaustosi ir nebyra. Jeigu norite, kad gautųsi užtepėlė, kurią galima tepti ant duonos, rinkitės drėgnesnę varškę. Pusryčių sumuštiniams bus tobula. Recepto šaltinis: „Tupperware“
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų
varškės
(naudojau birią)
1 vienetas
kiaušinių
1 šaukštas
ghee sviesto
0.5 šaukštelio
sodos
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Varškę dedame į dubenėlį, kuris tinka kaitinti mikrobangų krosnelėje. Ten pat mušame kiaušinį, supilame ištirpintą sviestą, beriame druską ir sodą. Išmaišome, varškę dar šiek tiek patriname.
2.
Dedame į 800 V mikrobangų krosnelę ir kaitiname 1,5 min. Išimame, gerai išmaišome ir dar kaitiname 1,5 min.
3.
Permaišome, kol šilta, kad neliktų varškės gumulėlių. Atvėsiname ir dedame į šaldytuvą sutvirtėti.