Naminio riešutų sviesto ir šokolado krepšeliai

AUTORIUS:
Adelė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Naminio riešutų sviesto ir šokolado krepšeliai
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminami, nekepti desertai, skoniu primenantys „Reese's“ saldumynus. Lengvai pagaminami, nekepti desertai, skoniu primenantys „Reese's“ saldumynus. Adelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
100 gramų žemės riešutų (geriausia be luobelės)
100 gramų šokolado (naudojau pienišką, galite rinktis pagal skonį)
10 gramų krekerių (naudojau "žuvytes")
1 šaukštas cukraus pudros
pagal skonį druskos
Papuošimui:
pagal poreikį kokoso drožlių (arba smulkintų riešutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žemės riešutus paskleisti ant skardos ir pakepinti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7-8 min, kol švelniai paruduos.
2.
Ištrauktus riešutus atvėsinti. Jeigu naudojami riešutai su luobele, juos paskleisti ant rankšluostėlio, uždengti kita jo puse ir patrinti tarp rankų, taip luobelė turėtų pasišalinti nuo paskrudintų riešutų.
3.
Riešutus, cukraus pudrą bei druską suberti į trintuvą ir pradėti trinti. Iš pradžių riešutai virsta trupinukais, trinant toliau, iš riešutų išsiskiria aliejus ir trupinėliai pradeda lipti į gabalus, o galiausiai masė suskystėja.
4.
Garų vonelėje ištirpdyti pusę plytelės šokolado, sukrėsti po šaukštelį į keksiukų formeles bei išsklaidyti po dugną. Palaukti apie 15 min, kol šokoladas šiek tiek sustings.
5.
Sulaužyti krekerius mažais gabalėliais ir sumaišyti su riešutų sviestu.
6.
Likusį šokoladą taip pat ištirpinti.
7.
Į formeles ant sustingusio šokolado dėti šaukštelį riešutų sviesto masės ir aplieti tirpintu šokoladu.
8.
Papuošti viršų smulkintais riešutais ar kokoso drožlėmis ir palikti šaldytuve sustingti.
AUTORIUS: Adelė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital