Naminiai sūdyti ar rūkyti lašiniai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Naminiai sūdyti ar rūkyti lašiniai
Autorius apie receptą: Kalbant apie Ukrainą ir jos kulinarinį paveldą dažnai minimas sotusis užkandis - lašiniai su cibuliu (svogūnų laiškais ir nedidele svogūno ropele), juoda duona ir raugintu Kalbant apie Ukrainą ir jos kulinarinį paveldą dažnai minimas sotusis užkandis - lašiniai su cibuliu (svogūnų laiškais ir nedidele svogūno ropele), juoda duona ir raugintu agurku. Kartais tiekiamas su aštriais padažais, krienais, garstyčiomis. Tai labai sotus, greitas užkandis, mūsų namuose dažniausiai tiekiamas talkos metu ar keliaujant po apylinkes šaltuoju metų laiku. Ir net jei neturite rūkyklos, namų sąlygomis vieno ingrediento pagalba galite pasigaminti lašinukų su dūmo kvapu. Kviečiu pabandyti! (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
3 kilogramai žali lašiniai
1 kilogramas rupios druskos
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis maltų kmynų
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų kadagio uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašinius supjaustau plytos didumo gabalais, nuplaunu, nusausinu popieriniais rankšluosčiais, gabalus sudedu į puodą ir užberiu druska. Ją gerai įtrinu į lašinius, beriu rūkytos paprikos miltelius, juos tolygiai paskirstau, puodą dengiu dangčiu ir statau rūsy ar ant šaldytuvo lentynos.
2.
Penkias-šešias dienas lašinukus reikia kartą per dieną prisiminti, ištraukti puodą ir, nuėmus dangtį, gabalus pavartyti, palaistyti druskos tirpalu (jei toks susidaro) arba tiesiog dar kartą pamaigyti gabalus, kad druska ir paprika kuo tolygiau pasiskirstytų.
3.
Po penkių-šešių dienų lašinius traukiu lauk, sudedu ant popierinio rankšluosčio apdžiūti, tuomet įtrinu prieskonių mišiniu, jei norisi lengvo dūmo poskonio, naudoju rūkytos paprikos miltelius. Taip paruoštus lašinius susuku į kepimo popierių ir laikau šaldytuve.  Po 2-3 dienų jau ragaujame, laikomi šaltai taip ruošti lašiniai puikiai laikosi 3-4 mėnesius.
4.
Jei gaminame rūkytą variantą, kiekvieną gabalą įvynioju į marlę ar specialų tinklelį mėsos rūkymui ir siunčiu vyrą į rūkyklą. Esame rūkę šlapia obelimi, slyva, bet gardžiausias - alksninis dūmas. Mūsų rūkykla karštoji, todėl lašinius dūmyjam tik kelias valandas, kitaip visi riebalai suvarvėtų šuniui ant uodegos..
5.
Rūkytus lašinukus sandėliuoju rūsy, o neturint šaltų patalpų visada išgelbės šaldytuvas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital