Autorius apie receptą:
Puikūs ir itin paprastai pagaminami ledai, o jau skonis! Baziniam receptui ingredientų reikia vos dviejų, bet jeigu norite įvairiau, eksperimentuokite drąsiai - į šiuos ledus
Puikūs ir itin paprastai pagaminami ledai, o jau skonis! Baziniam receptui ingredientų reikia vos dviejų, bet jeigu norite įvairiau, eksperimentuokite drąsiai - į šiuos ledus labai tinkai įmaišyti rome mirkytų razinų, tarkuoto šokolado, riešutų ar ko tik sugalvosite.
(...daugiau)(...mažiau)
Laura
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų
karamelizuoto kondensuoto pieno
(Rududu arba naminio virto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Karamelizuotą kondensuotą piena išsukite šaukštu arba elektriniu plaktuvu, kad būtų vientisas. Geriausiai jį naudokite kambario temperatūros, nes bus minkštesnis arba galite truputį jį pašildyti minkrobangėje, kad suminkštėtų.
2.
Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai ją įmaišykite į karamelizuotą kondensuotą pieną. Beje, kai nepatingiu, aš kartais dalį (kokį ketvirtadalį) karamelizuoto kondensuoto pieno atsidedu į šalį ir įmaišau į karamelinę grietinėlės masę pačioje pabaigoje ir taip tik truputį pamaišydama, tada leduose jaučiasi karamelės lašeliai.
3.
Masę sukrėskite į šaldymui skirtą indelį, sandariai uždarykite ir padėkite į šaldikį 6-8 valandoms (galima ir per naktį), jog sustingtų.
4.
Prieš patiekdami indelį su ledais 10-20 minučių perkelkite iš šaldiklio į šaldytuvą, jog ledai ruputį suminkštėtų, o tada ragaukite.