1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
2.
Ant nedidelės orkaitės skardelės dugno ir kraštų patiesiame folijos, ją patepame šlakeliu aliejaus. Sudedame avižinius dribsnius ir migdolo riešutus ir kepame orkaitėje 5 minutes, tada išmaišome ir kepame dar 5 minutes. Po to riešutus suberiame į didelį indą.
3.
Sviesto-medaus karamelė – kol avižiniai dribsniai ir riešutai kepa orkaitėje, pasiruošiame karamelę. Į nedidelį puodą sudedame visus karamelei skirtus ingredientus. Kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus visiškai ištirpsta. Tada supilame karamelę ant avižinių dribsnių ir riešutų, gerai išmaišome. Masę paliekame atvėsti 5 minutėms.
4.
Džiovintas spanguoles, vyšnias ir 70 g šokolado sumaišome su avižinių dribsnių mase (šokoladas aptirps, bet taip ir turėtų būti, kad masė geriau sukibtų tarpusavyje).
5.
Avižinių dribsnių masę sudedame ant tos pačios skardelės su folija (ant kurios kepėte riešutus ir dribsnius). Vandeniu sušlapiname rankas ir gerai prispaudžiame dribsnių masę prie skardelės. Aš formavau maždaug piršto storio keturkampį. Užberiame saują šokolado lašelių ir gerai prispaudžiame.
6.
Tada uždengiame folija ir paliekame šaldytuve stengti ~2 h. Po to išimame iš šaldytuvo ir supjaustome į batonėlius.