Naminiai dvispalviai zefyrai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Naminiai dvispalviai zefyrai
Autorius apie receptą: Labai skanūs zefyriukai, kuriuos nesudėtingai pasiruošite namų sąlygomis, o gardžiuosis visi smaližiai! Labai skanūs zefyriukai, kuriuos nesudėtingai pasiruošite namų sąlygomis, o gardžiuosis visi smaližiai! Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 gramų cukraus
220 mililitrų vandens
30 gramų želatinos
20 mililitrų citrinų sulčių
1 šaukštelis krakmolo
1 šaukštelis cukraus pudros
pagal poreikį maistinių dažų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį berti želatiną, pilti 120 ml vandens ir palikti brinkti apie 20 minučių. Tuomet ištirpinti garų vonelėje.
2.
Į prikaistuvį berti cukrų, supilti vandenį, citrinos sultis, pavirti porą minučių iki vientisos masės.
3.
Paruoštą masę nukelti nuo kaitros, tuomet ištirpintą želatiną po truputį pilti į sirupą nuolat plakant elektriniu plakikliu mažiausiu greičiu.
4.
Supylus želatiną, padidinti plakiklio greitį iki stipriausio ir plakti apie 6 - 8 minutes. Masė turi būti puri (panašiai kaip nedaplaktų morengų masė).
5.
Formą ištiesti maistine plėvele ir ištepti aliejumi. Tuomet pilti pusę paruošos masės.
6.
Į likusią masę dėti maistinių dažų, perplakti ir supilti ant baltos masės.
7.
Tuomet dar vieną maistinės plėvelės gabalėlį aptepti aliejumi ir uždengti paruoštą masę. Dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
8.
Pabarstymui į dubenį berti cukraus pudrą, krakmolą ir išmaišyti. Paruoštu mišiniu pabarstyti zefyrą ir supjaustyti mažesniais gabalėliais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Erika
2023-02-28 15:09
Išmėginta tikrai labai skanu ATSAKYTI
Marija
2023-02-21 08:19
O kur dėti krakmolą? ATSAKYTI
Justė
2023-02-21 12:17
Paskutinis žingsnis - pabarstymui į dubenį berti cukraus pudrą, krakmolą ir išmaišyti. Paruoštu mišiniu pabarstyti zefyrą ir supjaustyti mažesniais gabalėliais. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital