Naminiai Chinkaliai su mėsa

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Chinkaliai
Autorius apie receptą: Vienoje laidoje žiūrėjau, kaip gamina chinkalius. Mane sužavėjo jų gaminimas, jų tas garbanojimas ir t.t. Labai norėjau ir aš juos pasigaminti, o kai labai nori, ilgai netrunki, Vienoje laidoje žiūrėjau, kaip gamina chinkalius. Mane sužavėjo jų gaminimas, jų tas garbanojimas ir t.t. Labai norėjau ir aš juos pasigaminti, o kai labai nori, ilgai netrunki, imi ir garbanoji. Kažkas gavosi ir man, nors iki tobulumo dar reik nemažai padirbėt, bet pats procesas, gaminimas, jų formavimas man labai patiko...Tikra meditacija. Kokie gavosi tokie, bet skonis buvo puikus. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens (kambario temperatūros)
1 šaukštas aliejaus
Įdarui:
250 gramų maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos)
100 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų (didesnio arba 2 mažesnių)
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį pilti vandenį, aliejų, berti miltus ir maišyti virtuviniu kombainu ar elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Aš su virtuviniu kombainu minkiau 5 minutes. Tešla turi būti elastinga, nelimpanti prie rankų.
2.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 20 minučių.
3.
Įdarui sudėti mėsą, įberti aitriosios paprikos miltelius, druską, pipirus.
4.
Svogūną susmulkinti, suberti į dubenį su mėsa. Supilti vandenį ir išmaišyti. Įdaras turi būti kiek šlapias.
5.
Paruoštą tešlą padalinti į 15 vienodų gabaliukų.
6.
Kiekvieną gabaliuką iškočioti į 9 - 10 cm skersmens apskritimą.
7.
Į kiekvieno tešlos apskritimo vidurį dėti paruošto įdaro. Imant už kraštų aplink daryti klosteles, garbanoti. Viršų suspausti, kad įdaras laikytųsi į chinkalis virdamas neiširtų. Tešlos perteklių nupjauti.
8.
Į puodą pilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti chinkalius ir virti iki kol iškils. Tuomet pavirti dar 6 - 7 minutes. Puode chinkaliai turi virti laisvai, kad nesuliptų, aš viriau per du kartus.
Patarimai:
Kai gaminsite chinkalius, tešlą laikykite maišelyje, kad nedžiūtų.
Jei tešla lips prie darbastalio, pabarstykite miltais (aš gaminau ant silikoninio kilimėlio, tai man miltų daugiau neprireikė).
Daugiau paskaityti apie chinkalius ir jų gaminimą galite rasti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital