Naminė sūdyta lašiša su burokėliais ir krienais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sūdyta lašiša su burokėliais
Sūdyta lašiša su burokėliais
Sūdyta lašiša su burokėliais
Sūdyta lašiša su burokėliais
Sūdyta lašiša su burokėliais
Sūdyta lašiša su burokėliais
Sūdyta lašiša su burokėliais
Sūdyta lašiša su burokėliais
Autorius apie receptą: Sūdyti namuose lašišos iki šiol irgi niekad nesu bandžiusi. Vieną kartą mačiau mamą tai darant ir mano smegenyse atsivėrė lašišos čakros. Pasirodo tai galima daryti ir Sūdyti namuose lašišos iki šiol irgi niekad nesu bandžiusi. Vieną kartą mačiau mamą tai darant ir mano smegenyse atsivėrė lašišos čakros. Pasirodo tai galima daryti ir namuose! Skandinaviška sūdyta lašiša. Iš esmės tradicinis metodas būtų druska, cukrus ir daaaug krapų. Aišku aš nebūčiau aš, jeigu nenorėčiau ko nors įdomesnio. Tad pasinėriau kiek giliau į idėjų paieškas ir taip atsirado ši rūžava gražuolė ant mūsų stalo. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų lašišos filė (apytikriai)
80 gramų druskos
50 gramų ksilitolio (cukraus ar kito saldiklio)
2 šaukštai krienų (su kaupu)
1 vienetas burokėlių (žalio)
1 vienetas žaliųjų citrinų (ar geltonosios citrinos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Patieski maistinę plėvelę ar maišelį, ant jo padėki žuvį, paliekant pakankamai didelius kraštus, kad galima būtų uždengti ir įvynioti visą lašišą.
2.
Lašišą užkloti druskos sluoksniu. Nereikia nieko prabangaus, paprastas pigiausios druskos sluoksnis.
3.
Tada bėriau salldiklio.
4.
Padengiau krienais. Krienai – labai geras lašišos bičiulis. Geriausia naudoti kaimiškus, tuos macnus krienus. Aš perku turguose, man patinka, kai valgant net ašaros trykšta. O tada viską paslėpiau po tarkuotu (smuliai ar stambiai - jokio skirtumo) žaliu burokėliu.
5.
Apšlaksčiau žaliosios citrinos sultimis ir pabarsčiau tarkuota žievele. Aš naudojau -žaliąją citriną, bet puikiai tiks ir paprasta geltona. Kitą kartą sultis ir žievelę dėsiu iki burokėlių. Gal net tarkuota žievele įtrinsiu lašišą prieš beriant druską, o sultimis apšlakstysiu krienus.
6.
Susukau standžiai plėvele, dėjau į šaldytuvą ir paslėgiau. Paslėgti naudojau keturis pakelius migdolų gėrimo.
7.
Taip lašišą šaldytuve laikome dvi paras. Po to išvyniojame, nuimame visą viršutinį sluoksnį, nuvalome ir skanaujame!
Patarimai:
Lašišos šviežumas – prioritetas. Pasirinkite “riebų”, ne plonutį nuleibusį gabaliuką.
Ji puikiai žiūrisi susukta į ritinėlius – atrodo lyg rožytės. Aš šįkart paruošiau dubenėlius “Poke bowl”. Kadangi nėra išskirtinis receptas tiesiog surašau, ko prireiks norint atkartoti, ką valgiau aš: sorų košė (viriau vandenyje, pabaigoje įpyliau kokosų kremo ir įdėjau sultinio kubelį), salotų lapeliai, dumbliai (juos perku džiovintus ir tiesiog užpilu verdančiu vandeniu keletui minučių), kaliaropė (ropinis kopūstas), smidrau (juos nulikiau kelioms minutėms ir apkepiau keptuvėje, kol apskrudo), morkytės, granato sėklos, avokadas, migdolų riešutų padažas (migdolų kremas, česnakas, balzamiko actas, ksilitolis, kokosų aminos arba soja, citrinos ar žaliosios citrinos sultys), kepinti sezamai. Visgi bowlsai dėkingi tuom, kad labai atviri improvizacijoms, tad drąsiai eksperimentuoki!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital