Naminė šokoladinė panna cotta

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminė šokoladinė panna cotta
Autorius apie receptą: Labai gardus desertas, kuriam paruošti nereikia nei daug laiko, nei pastangų. Labai gardus desertas, kuriam paruošti nereikia nei daug laiko, nei pastangų. Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 sluoksnis:
250 mililitrų pieno
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų cukraus
50 mililitrų vandens
3 šaukšteliai tirpios kavos
8 gramai želatinos
2 sluoksnis:
75 gramai juodojo šokolado
75 gramai pieniško šokolado
75 mililitrai pieno
75 mililitrai grietinėlės
25 mililitrai romo (migdolų skonio, nebūtina)
20 mililitrų vandens
2 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kavos sluoksniui puodą supilti pieną, grietinėlę, suberti cukrų, tirpią kavą ir šildyti ant vidutinės kaitros iki kol pradės kilti maži burbuliukai. Užvirti tikrai nereikia.
2.
Į dubenį suberti želatiną, įpilti vandens, išmaišyti ir palaukti 10 minučių iki kol išbrinks.
3.
Paruoštą želatiną supilti į puodą su kavos mase, maišyti iki kol želatina ištirps.
4.
Paruoštą masę supilstyti į indelius, kuriuose tieksite desertą. Pilnai atvėsinti, o tuomet dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sustings.
5.
Šokoladiniam sluoksniui į dubenį suberti želatiną, įpilti vandens, išmaišyti ir palaukti 10 minučių iki kol išbrinks.
6.
Į puodą įpilti pieną, grietinėlę, šildyti iki kol pradės kilti maži burbuliukai, sudėti šokoladą ir išmaišyti iki kol ištirpsta. Tuomet įpilti romo, išmaišyti, supilti želatiną ir gerai permaišyti iki kol ištirps. Atidėti iki kol atvės.
7.
Paruoštą šokolado masę supilti į indelius ant sustingusio kavos sluoksnio, dėti į šaldytuvą dar kelioms valandoms iki kol sustings.
Patarimai:
Šokoladiniam sluoksniui galima naudoti ir tik vienos rūšies šokoladą - arba pienišką arba juodą. Tuomet jo reikėtų 150 gramų.
Jei norite gaminti dvigubą kiekį šokoladinio sluoksnio ir jį daryti storesnį, tuomet želatinos reikės 4 gramų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital